03:36:43 18.04.2024
Stiri

Dodon ar fi intrat în DIZGRAȚIA Kremlinului: „Putin nu îi mai îndeamnă pe alegătorii noștri să-l voteze pe Dodon și partidul său... Socialistului i se caută ÎNLOCUITOR”

Actualitate 08.06.2021 13:56 Vizualizări7686 Autor: Ziarul National
Dodon ar fi intrat în DIZGRAȚIA Kremlinului: „Putin nu îi mai îndeamnă pe alegătorii noștri să-l voteze pe Dodon și partidul său... Socialistului i se caută ÎNLOCUITOR”


Kremlinul nu ar mai miza pe Igor Dodon, iar din această cauză Vladimir Putin nu-i mai îndemnă pe alegătorii din R. Moldova să-și dea votul pentru socialiști la alegerile parlamentare din 11 iulie curent. Mai mult, tăcerea lui Putin ar însemna că socialistului Dodon i se caută înlocuitor, doar că va fi dificil de găsit o persoană „lipsită de coloană vertebrală”. De această părere este editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

„Moscova tace de data aceasta. Deși mai lansează din când în când reproșuri la adresa SUA și UE, acuzându-le de imixtiune în procesul electoral din R. Moldova, ea nu pare interesată prea tare de scorul PSRM și PCRM, care au preluat mesajul antioccidental, angajându-se să nu „dea țara pe mâna străinilor”. Ea nu promite să ne împrumute bani, să le dea agricultorilor motorină, ca data trecută, și – cel mai important! – Putin nu îi mai îndeamnă pe alegătorii noștri să-l voteze pe Dodon și partidul său, care, spunea el data trecută, a făcut mult pentru relațiile moldo-ruse”, a remarcat Nicolae Negru.

Potrivit sursei citate, ceva s-a schimbat în atitudinea Kremlinului față de „partenerul strategic” moldav. „S-a văzut și în istoria cu vaccinurile. Ceva nu a mers cum planificase Dodon. El a obținut mult mai puține doze decât anunțase. O întâlnire cu Putin, ca pe vremuri, nu i-ar strica liderului PSRM, dar maximum ce a obținut el în ultima vreme e să fie primit de Kozak. S-o fi supărat Putin că alegătorii moldoveni au preferat-o pe Maia Sandu, în pofida îndemnurilor sale? S-a supărat pe Dodon că l-a făcut de rușine?”.

În același context, Nicolae Negru menționează că pare să fie adevărată ipoteza lansată de analiștii Dan Dungaciu și Vladimir Socor), potrivit căreia Moscova nu ar fi interesată ca socialiștii și comuniștii să câștige toată puterea în R. Moldova, deoarece va trebui să o întrețină. „Asta în condițiile în care Rusia nu se află în cea mai bună situație financiară, având pe umerii săi Crimeea, Donbasul… De aceea, ea ar prefera ca sarcina menținerii R. Moldova pe linia de plutire să și-o asume în continuare Occidentul (inclusiv România), iar forțelor prorusești să le revină același rol de „ancoră” care să nu permită abandonarea „neutralității” și evadarea din „sfera de influență” trasată de Moscova. Dacă până la finele campaniei electorale atitudinea lui Putin nu se va schimba, înseamnă că lui Dodon i se caută înlocuitor. Aceasta va mai dura, căci nu e simplu să găsești o persoană lipsită complet de coloană vertebrală și atât de energică, cu atâta zel, devotament și inițiativă în serviciul Rusiei”, a mai scris Nicolae Negru într-un editorial pentru Ziarul NAȚIONAL.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md