19:50:53 19.04.2024
Stiri

Presiuni fără PRECEDENT asupra PRIMARILOR: „Inițial nu am luat în serios sesizările făcute de Vasile Bolea la Poliție, dar m-am pomenit cu TREI astfel de interpelări. Credeți că prin intimidări veți lua mai multe voturi la 11 iulie?”

Actualitate 08.06.2021 14:40 Vizualizări2791 Autor: Ziarul National
Presiuni fără PRECEDENT asupra PRIMARILOR: „Inițial nu am luat în serios sesizările făcute de Vasile Bolea la Poliție, dar m-am pomenit cu TREI astfel de interpelări. Credeți că prin intimidări veți lua mai multe voturi la 11 iulie?”


Reprezentanții Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), prin intermediul instituțiilor pe care le controlează, inclusiv Ministerul Afacerilor Interne, ar fi demarat o operațiune de intimidare a primarilor care se declară în opoziție cu actuala guvernare. Astfel, pe lângă treburile cotidiene, mai mulți primari sunt puși în situația să dea explicații la unele interpelări formulate de unii deputați socialiști. Interpelările respective sunt aduse la cunoștință primarilor de către polițiști.

Printre cei intimidați de parlamentarul Vasile Bolea, care sub pretextul unor sesizări din partea oamenilor trimite poliția la primăriile conduse de aleșii locali care nu sunt loiali PSRM, se numără și primarul de Feștelița, raionul Ștefan Vodă, Nicolae Tudoreanu. Acesta s-a pomenit cu poliția la ușă, care i-a adus la cunoștință despre existența a trei sesizări „din partea localnicilor”.

Citește și: DOC // „SCHEMA” prin care SOCIALIȘTII ar intimida PRIMARII de la alte partide în plină campanie electorală: „Apropierea de momentul când PSRM va pierde puterea îi face pe exponenții acestui partid să-și piardă mințile și să recurgă la acțiuni penale”

„Inițial nu am vrut să iau în serios informațiile auzite săptămâna trecută, potrivit cărora deputatul Vasile Bolea a solicitat poliției să verifice unele finanțări și lucrările executate de unele primării. Dar s-a dovedit că gluma nu e glumă... M-am pomenit cu trei interpelări. Deputatul, în baza unor informații parvenite de la localnici, solicită să se verifice cum a fost cheltuită suma de 447 000 de lei, care a fost destinată pentru reparația Casei de Cultură. De asemenea, a cerut să se verifice cum a fost cheltuită și suma de 25 000 de lei, alocată de Consiliul raional pentru reparația monumentului eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. Deputatul a vrut să afle și cum au fost cheltuite 150 de mii de lei pentru reparația filialei Școlii de Arte din Feștelița”, a precizat primarul.

Tudoreanu l-a invitat personal pe Vasile Bolea să vadă cum au fost cheltuiți banii.

„Puteți chiar organiza întâlniri cu alegătorii în Casa de Cultură reparată cu bani europeni… La ce bun aceste intimidări? Eu nu candidez la funcția de deputat. Vreau să văd și eu cererea formulată de cetățenii din Feștelița, dacă într-adevăr există așa ceva. Să știți că primarii au făcut universități și sunt responsabili. Dacă astăzi câte un sat mai respiră binișor, atunci acest lucru se datorează primarilor. Nu mă sperie asemenea lucruri, dar oare un deputat, care se mai vrea deputat, nu crede instituțiile statului responsabile de domeniul cheltuielilor publice? Chiar credeți că prin intimidări veți strânge mai multe voturi la11 iulie?”, l-a întrebat Tudoreanu pe socialistul Vasile Bolea.

CITIȚI și CALM reclamă PRESIUNI din partea organelor de control și de anchetă ale statului: „Aceste acțiuni sunt făcute la indicația unor DEPUTAȚI, concurenți electorali”. Subiectul ar putea ajunge pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Securitate

Despre presiunile la adresa aleșilor locali se arată și într-o declarație formulată de Partidul Liberal Democrat din Moldova, care are peste 50 de primari.

„Pluralismul de opinii și principiile pluripartidismului sunt drepturi consfințite în Constituție, de care se bucură orice ales local, indiferent de formațiunea politică pe lista căreia a fost ales. Prin tentativele de intimidare a aleșilor locali și folosirea instituțiilor statului pe post de bâtă politică, actuala putere manifestă agonie și slăbiciune. PLDM deține informații despre intimidarea administrativă a zeci de primari de opoziție și atenționează instituțiile de drept naționale și internaționale, despre derapajele juridice care au loc în raport cu cei care se bucură de cea mai mare încredere din partea populației, după Biserică, conform tuturor studiilor sociologice. PLDM solicită Procuraturii Generale să investigheze sub aspect de legalitate, demersurile unor deputați, care sunt și concurenți electorali, privind inițierea unor controale inopinate în perioadă electorală, asupra aleșilor locali”, se arată în declarația liberal-democraților.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md