12:35:32 24.04.2024
Stiri

Certificatele de vaccinare eliberate de instituțiile din R. Moldova ar putea fi adaptate la standardele Certificatului European de Vaccinare

Actualitate 08.06.2021 15:13 Vizualizări3143 Autor: Ziarul National
Certificatele de vaccinare eliberate de instituțiile din R. Moldova ar putea fi adaptate la standardele Certificatului European de Vaccinare


Autoritățile de la Chișinău anunță că depun eforturi pentru a adapta certificatele de vaccinare împotriva COVID-19 eliberate de către instituțiile medicale din R. Moldova la Certificatul European de Vaccinare, pentru a facilita călătoriile cetățenilor moldoveni peste hotare.

„În prezent au loc discuții cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene privind adaptarea certificatelor de vaccinare eliberate de instituțiile responsabile din Republica Moldova la standardele Certificatului European de Vaccinare. Certificatele de vaccinare din Republica Moldova conțin toate variabilele necesare în acest sens, cu asigurarea tuturor datelor de protecție”, a anunțat astăzi secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea.

Menționăm că Parlamentul European a acceptat certificatul sanitar european COVID, al cărui scop este de a facilita călătoriile în interioriul Uniunii Europene pe perioada pandemiei de coronavirus.

Documentul, care se va numi „certificatul verde digital european”, va atesta că deținătorul său a fost vaccinat împotriva COVID-19, că are un test negativ recent la coronavirus sau că a trecut deja prin boală.

În R. Moldova sunt deschise peste 520 de puncte de vaccinare, până în prezent fiind imunizate 480 330 de persoane cu prima doză de ser împotriva noului coronavirus, dintre care 113 532 - cu ambele doze.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md