10:43:27 25.04.2024
Stiri

Ex-secretarul de stat al DRRM din Guvernul României: „Maxim Lebedinschi, cetățean al ROMÂNIEI, a fost trimis de Dodon la CEC să blocheze dreptul la vot a cetățenilor din diaspora. L-a reprezentat pe Dodon în dosarul retragerii cetățeniei lui Băsescu”

Actualitate 08.06.2021 15:40 Vizualizări3238 Autor: Ziarul National
Ex-secretarul de stat al DRRM din Guvernul României: „Maxim Lebedinschi, cetățean al ROMÂNIEI, a fost trimis de Dodon la CEC să blocheze dreptul la vot a cetățenilor din diaspora. L-a reprezentat pe Dodon în dosarul retragerii cetățeniei lui Băsescu” tribuna.md


Ex-secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului Românei, Ana Guțu, susține că secretarul general al Comisiei Electorale Centrale (CEC), Maxim Lebedinschi, are cetățenia României.

„Faceți cunoștință: Maxim Lebedindchi, cetățean al României (că și cei doi frați ai săi - unul deputat PSRM, altul șef al Centrului pentru protecția datelor cu caracter personal), tipul e cu pașaport european în buzunar (nu la inimă). Este cerberul lui Dodon la CEC, trimis acolo pentru a bloca dreptul la vot al cetățenilor R. Moldova din diaspora occidentală”, a scris vicepreședinta Partidului Unității Naționale pe Facebook.

Citește și: VIDEO, UPDATE // PROTEST în fața CEC: Cetățenii cer mai MULTE secții de vot pentru DIASPORĂ la alegerile din 11 iulie. „Lebedinschi la gunoi, diaspora-i cu noi!”

Ana Guțu a amintit că Maxim Lebedinschi a fost reprezentantul ex-președintelui Dodon în instanțe în dosarul retragerii cetățeniei R. Moldova lui Traian Băsescu.

„Să amintim aici - Traian Băsescu a fost președintele României în două mandate, care a fondat Autoritatea Națională pentru Cetățenie. Oare cum au rostit frații Lebedinschi jurământul de credință față de România? Dar imnul României cum l-au intonat? Rușine acestor specimene fără scrupule și fără coloană vertebrală”, a conchis Ana Guțu.

Citește și: Lebedinschi consideră că PARTIDELE care au protestat astăzi în fața CEC şi DIASPORA ar trebui să-i spună MULȚUMESC pentru deschiderea celor 139 de secții de votare peste hotare: „Adică depun EFORT și tot eu sunt rău…”

De menționat că Maxim Lebedinschi s-a opus deschiderii a 192 de secții de votare peste hotare, așa cum a propus Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Acesta a optat pentru deschiderea a 139 de secții de votare, exact ca la alegerile prezidențiale din toamna trecută, deși la unele secții s-au format cozi sau nu au ajuns buletine de vot. Maxim Lebedinschi s-a apărat, precizând că MAEIE nu a alocat resurse financiare pentru deschiderea a peste 190 de secții de votare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md