Scandal de milioane de dolari. Tehnicienii Apple au folosit telefonul unei femei pentru a posta filmulețe indecente

08 Iun. 2021, 11:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
08 Iun. 2021, 11:17 // Bani și Afaceri //  MD Bani

O femeie din Oregon, SUA, a primit compensații de milioane de dolari de la Apple. Scandalul a început după ce tehnicienii care se ocupă cu reparațiile telefoanelor iPhone au încărcat imagini și videoclipuri indecente pe internet de pe un device pe care aceasta l-a trimis pentru reparații.

Potrivit documentelor, femeia a trimis iPhone-ul pentru reparații pe 14 ianuarie 2016 la un service de telefoane autorizat de Apple, numit Pegatron Technology Service din California. Tehnicienii de acolo au încărcat apoi „materiale extrem de personale și private” pe contul Facebook al femeii și pe alte site-uri, scrie The Guardian.

Videoclipurile au fost încărcate în așa fel încât părea că femeia însăși le-ar fi împărtășit, conform documentelor, provocând femeii „suferință emoțională severă”. Femeia a observat ce s-a întâmplat atunci când prietenii au văzut videoclipurile și imaginile pe Facebook.

Femeia a dat în judecată compania Apple și, în cele din urmă, a primit din partea companiei câteva milioane de dolari. Cu toate acestea, Apple nu a fost niciodată numită direct în proces. Incidentul a ieșit la iveală atunci când avocații dintr-un caz nou, fără legătură cu cel precedent, care implicau Apple și Pegatron, au făcut referire la cazul anterior. Apple a confirmat implicarea în caz într-o declarație trimisă celor de la The Guardian.

„Luăm extrem de în serios confidențialitatea și securitatea datelor clienților noștri și avem o serie de protocoale pentru a ne asigura că datele sunt protejate pe tot parcursul procesului de reparații”, a spus un purtător de cuvânt al Apple.

„Când am aflat de această încălcare flagrantă a politicilor la unul dintre furnizorii noștri în 2016, am luat măsuri imediate și de atunci am continuat să ne consolidăm protocoalele furnizorilor”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Acesta nu este primul incident în care un tehnician a fost acuzat că a furat și a postat pe internet imagini de la un client. În 2013, un client Best Buy în vârstă de 27 de ani l-a dat în judecată pe retailer după ce fotografiile de pe un computer pe care le-a adus pentru reparații au fost distribuite în online.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 11:55
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
19 Apr. 2024, 11:55 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Marina Harin este o antreprenoare pasionată de amenajări și decor cu flori. Ea se confruntă cu o provocare majoră: profitul întârzie să apară. Deși domeniul este plin de potențial, există câteva cauze posibile pentru această situație.

În video de mai jos, afli drumul ei și provocările pe care le are.

Tânăra poate trece de această încercare prin analiză atentă, adaptare și perseverență. Cu o abordare strategică și o atenție deosebită la detalii, afacerea ei de amenajări și decor cu flori poate deveni profitabilă.

Emisiunea „Afaceri la Microscop” poate fi vizionată pe RLIVE TV, joi la 22:00, sâmbăta la 06:00 și miercuri la 16:00.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău