(video) Premieră: Noul Bugatti Chiron Super Sport – cu 440 km/h pe drumurile publice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După ce ne-a intrigat cu toate modelele anterioare de top, Bugatti introduce astăzi noul său vârf de gamă – Chiron Super Sport!

Cu o față înclinată, o formă aerodinamică specială din lateral și un spate extins, în format longtail, pentru performanțe maxime, este clar de la prima vedere că noul model a fost proiectat fără compromisuri pentru performanțe aerodinamice optime.

Inginerii Bugatti au dezvoltat noua mașină hiper sport pentru viteză maximă, îmbrățișând pe deplin atât luxul, cât și confortul.

Caracteristici cheie:

  • Are la bază prototipul Chiron Super Sport 300+, care în 2019 a stabilit un record de viteză maximă. În urma unei precizări pe care am solicitat-o de la producător, am fost informaţi că modelul Chiron Super Sport 300+ şi noul Chiron Super Sport sunt diferite!
  • Bugatti a dezvoltat un nou design de vehicul cu aerodinamică optimizată pentru caroseria simplificată a lui Chiron Super Sport. De la splitter-ul frontal până la difuzorul din spate, fiecare centimetru al pielii sale este proiectat pentru viteză maximă.
  • Forțele de ridicare/ascensiune exercitate asupra caroseriei sale, la o viteză maximă mărită şi limitată electronic la 440 km/h, sunt imense. Corpul său generează o forță de apăsare masivă pentru a contracara această ridicare și a echilibra perfect forțele.
  • Spatele extins îi conferă noi proporții și o estetică deosebită, iar o divizare opțională, nouă, de culoare orizontală îi extinde vizual proporțiile și mai mult, făcând ca mașina să pară și mai scăzută.
  • Pentru performanțe aerodinamice, partea din spate a fost extinsă cu aproximativ 25 de centimetri pentru a menține fluxul laminar către caroserie cât mai mult posibil. Designerii Bugatti au mărit, de asemenea, secțiunea transversală a difuzorului, împingându-i marginea din spate mai sus și reducând astfel suprafața din spate cu 44%. 
  • Ca urmare, slipstream-ul și rezistența la vânt generată sunt semnificativ reduse – factori care de altfel decelerează vehiculul. Un beneficiu binevenit al acestor modificări tehnice este că partea din spate are proporții și mai bune și este atât mai lată, cât și mai mică. “Coada” lungă ajută la menținerea fluxului de aer laminar atașat de corp cât mai mult timp posibil.

Vezi neapărat: (foto) Inovaţii tehnologice: Cum face Bugatti terminaţiile de eşapament pentru cele mai noi modele

  • Chiron Super Sport este inconfundabil datorită configurației sale de terminaţii de eşapament repoziționate. Pentru a spori efectul difuzorului și a-i oferi mai mult spațiu, Bugatti a mutat sistemul de evacuare din poziţie centrală spre extremităţi, cu țevi aliniate vertical.
  • Prin urmare, partea din față trebuie să fie perfectă și pentru a obține un flux de aer fără probleme peste caroserie. Pe Chiron Super Sport, caracteristici precum perdelele de aer laterale alături de prizele de aer au ca rezultat un flux îmbunătățit din față spre arcurile roților, menținându-l cât mai aproape de partea laterală a vehiculului.
  • Noua expresie facială concentrată cu faruri înclinate și limbajul de design modern se potrivesc perfect cu caracterul agresiv al lui Chiron Super Sport.
  • Cele nouă orificii de aer de pe fiecare aripă sunt mai mult decât o simplă aducere aminte de Bugatti EB 110 Super Sport. Ele servesc, de asemenea, pentru a elibera presiunea aerului din arcurile roţilor frontale, generând astfel forță de apăsare suplimentară pe puntea din față. De asemenea, orificiile suplimentare din spatele arcurilor roților frontale ajută la echilibrarea sarcinilor aerodinamice.
  • Interiorul este o combinație de eleganță atemporală și confort de neegalat. Este un amestec de elemente naturale precum piele și aluminiu lustruit, împreună cu aplicații de înaltă tehnologie din fibră de carbon. Acesta este un interior perfect potrivit pentru călătoriile continentale de mare viteză.
  • Bugatti a revizuit complet motorul W16 de 8.0 litri pentru Chiron Super Sport, sporindu-i performanța cu 100 CP, până la 1.600 CP (la 7.000 rpm). În același timp, greutatea vehiculului a fost redusă cu încă 23 de kilograme. 
  • Inginerii au făcut modificări la turbocompresoare, pompa de ulei și chiulasa cu tren de supape, precum și la transmisie și ambreiaj.
  • Turația motorului a fost mărită cu 300 de rpm, până la 7.100 rpm, pentru o agilitate semnificativ crescută. Cuplul de 1.600 newton metri este acum accesibil tot între 2.250 și 7.000 rpm, mai degrabă decât până la 6.000 rpm.
  • Cu performanța sporită creată de turbocompresoare mai mari, care au roţi de compresoare mai eficiente, transmisia cu şapte trepte şi dublu ambreiaj schimbă treapta a şasea cu a şaptea la o viteză de 403 km/h.
  • Chiron Super Sport poate face 0-100 km/h în 2.4 secunde, 0-200 km/h în 5.8 secunde și 0-300 km/h în 12.1 secunde, (în treapta a şasea: 60-100 km/h în 5.7 secunde, iar 80-120 km/h în 4.3 secunde). Totodată accelerează de la 0 la 400 km/h cu șapte la sută mai repede decât un Chiron standard, iar a șaptea treaptă a cutiei de viteze are un interval de funcţionare cu 3.6% mai lung până se atinge linia roşie pe turometru.
  • Bugatti a dezvoltat şi un nou șasiu special pentru viteza mare pe care o poate înregistra și noua aerodinamică a lui Chiron Super Sport. Sistemele de direcție și amortizoarele creează o conexiune mai fermă și mai rigidă cu vehiculul din ceea ce se simte în timpul condusului, rezultând o direcție mai strânsă pentru mișcări de direcție mai fine.
  • Configurarea suspensiei atinge echilibrul perfect de viteză și stabilitate datorită noii cinematici orientate spre performanță și a sistemelor dinamice de conducere reglate fin. Amortizoarele din spate sunt cu 7% mai rigide pentru o stabilitate sporită la viteze mari, în timp ce noul software activ pentru suspensie și direcție menține puterea sub control în toate condițiile.
  • Arcurile mai dure stabilizează întregul vehicul la viteză maximă, iar inginerii au reglat și amortizoarele controlate electronic. Sistemul reglează setările în timp real în șase milisecunde și se adaptează la comportamentul de conducere.
  • Există o gamă de patru moduri de conducere pentru acest model Chiron – EB, Handling, Autobahn și Top Speed.
  • Anvelopele nou dezvoltate special pentru model – Michelin Pilot Sport Cup 2 – care au fost optimizate pentru viteză maximă, oferă o rigiditate și netezime mai mari decât anvelopele optimizate pentru aderență montate pe Chiron Pur Sport. Mai mult, acestea sunt singurele anvelope din lume, cu ajutorul cărora se poate circula în mod constant cu viteze de până la 500 km/h. Acest lucru este posibil prin nişte curele armate integrate care pot face față forțelor imense, ele fiind verificate pe un stand special, construit inițial pentru Space Shuttle-uri. Fiecare anvelopă este ulterior radiografiată după producție pentru a exclude chiar și cele mai minuscule nereguli.
  • Pentru o exclusivitate și mai mare, noile jante din aluminiu cu design cu cinci spițe Y sunt disponibile numai pentru Chiron Super Sport. Aceste noi jante sunt disponibile și în opțiunea tăiată cu diamant. Alte jante iconice, dar din magneziu, care reduc și mai mult greutatea, sunt de asemenea disponibile ca opțiune.

Bugatti va începe în curând cu producţia lui Chiron Super Sport în Molsheim, Franța. Livrarea mașinilor hiper sport cu un preț net de minim 3.2 milioane de euro este programată să înceapă din primul trimestru al lui 2022.

Va exista în doar 30 de exemplare. În urma unei precizări pe care am solicitat-o de la producător, am fost informaţi că modelul nu are o limită de producţie! Se va număra în cadrul producției celor 500 de unități Chiron care vor exista în total.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/