Vlad Filat răscolește circumstanțele alegerii președintelui Timofti: „Capacitatea lui Dodon de a sluji a fost deplin dovedită”

Ilie Gulca
08/06/2021

Fostul premier Vlad Filat evocă, într-o postare pe Facebook, circumstanțele în care Igor Dodon a părăsit PCRM și l-a votat pe președintele Nicolae Timofti. Deputatul lipsit de imunitate, Ilan Șor, a spus anterior că Igor Dodon l-a votat pe fostul președinte Timofti pentru o geantă cu 3 milioane de euro.

„Din păcate, PSRM-ul în frunte cu Igor Dodon s-a transformat într-o gașcă de slugi aflate la dispoziția lui Plahotniuc și Șor. Capacitatea lui Dodon de a sluji a fost deplin dovedită încă din perioada când a părăsit PCRM-ul și l-a votat pe președintele Timofti. De altfel, despre adevăratele motive pentru care Dodon l-a trădat pe Voronin și cum a fost creat PSRM-ul vom mai vorbi”, a spus fostul prim-ministru.

Despre același episod, deputatul fugar Ilan Șor are dezvăluirile sale: „În geanta neagră erau bani, desigur. [Au fost] Bani pe care Filat i-a transmis lui Dodon ca să-l voteze pe președintele Timofti. Filat a luat banii de la BEM, iar Dodon a votat mișelește pentru Timofti contra sumei de 3 milioane de dolari. Au fost mai multe genți. Dar oricum nu are rost să vorbesc despre asta, pentru că Procuratura Generală acum e sub controlul lui Dodon”, a spus Șor în 2019.

Vlad Filat a calificat versiunea lui Șor drept „aberație”.

Ilie Gulca
08/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii