Sergiu Litvinenco semnalează „indicații de la CNA și Procuratură” pentru a verifica primarii PAS

Ilie Gulca
08/06/2021

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a spus, marți, că unii funcționari publici ar fi primit indicații de la șefii săi să verifice totul ce ține de candidații Partidului Acțiune și Solidaritate pentru alegerile parlamentare. Potrivit acestuia, structurile teritoriale ale Centrului Național Anticorupție și Procuraturii ar „scotoci” prin arhive caziere, procese-verbale, dosare administrative etc. pe numele primarilor PAS cu scopul de a-i intimida.

„Vreau să mă adresez întâi de toate către șefii de instituții care au dat astfel de indicații. Doar faptul că l-ați ascultat pe Dodon și ați dat astfel de dispoziții ilegale vă face incompatibili cu funcțiile pe care le dețineți. Prin urmare, va trebui să fiți demiși după alegeri. Dar mai puteți încă să vă revocați deciziile ilegale și să evitați astfel tragerea la răspundere. Pentru că știți bine că acțiunile pe care le întreprindeți sunt ilegale”, a scris parlamentarul pe pagina sa de Facebook.com.

Adresându-li-se funcționarilor care au primit indicațiile ilegale și se gândesc să le îndeplinească sau nu, el le-a spus că au dreptul să nu îndeplinească ordinele ilegale și să spună acest lucru celor care le-au dat o asemenea indicație.

„Dacă două–trei persoane vor reclama fărădelegea, vă asigur că șefii nici nu vor mai veni cu astfel de indicații. Ș-apoi, nu uitați că mandatul șefilor care încalcă legea foarte curând va fi încetat. Vă îndemn să faceți anume asta – să respectați legea”, a menționat el.

De partea cealaltă, Procuratura Generală a respins categoric declarațiile cetățeanului Litvinenco. „Acuzațiile sterile, lansate de dragul PR-ului politic, dar care determină instalarea confuziei în societate și neîncredere în instituțiile statului, le calificăm ca fiind iresponsabile și contraproductive. Ele fac parte dintr-o serie de tentative de a atrage Procuratura în soluționarea unor conflicte de ordin politic.”

Ilie Gulca
08/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii