fbpx

Programul funeraliilor lui Iurie Sadovnic: Admiratorii își pot lua rămas bun de la artist la biserica Sf. Teodora de la Sihla

Astăzi, de la ora 17:00, sicriul cu corpul neînsuflețit al interpretului Iurie Sadovnic a fost depus la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla din centrul capitalei, acolo unde cei care l-au cunoscut și i-au apreciat creația pot să-și ia rămas bun.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Miercuri, ora 10:00, va avea loc slujba de înmormântare în aceeași biserică, iar la ora 12:00 – mitingul de doliu la Cimitirul Central din strada Armenească.

Programul a fost făcut public de Primăria Chișinău.

Citește și: „Nu vreau să fiu nimănui povară”: Biletul de adio pe care l-a lăsat Iurie Sadovnic

Pentru merite deosebite în domeniul muzicii, artistului i-a fost conferit titlul de Artist al Poporului (anul 2011) și Ordinul Republicii (2015).

În calitate de artist profesionist, Iurie Sadovnic, a cântat în formațiile „Bucuria” și Contemporanul ale Filarmonicii din Chișinău”, iar în 1983 a fondat formația „Legenda”, cu care a avut turnee în mai multe țări ale lumii.

Cântecele lui Iurie Sadovnic au înfrumusețat tinerețile generației anilor ʼ90, ai Independenței, a căror mesaj este promovarea valorilor general-umane: dragostea, curățenia sufletească, tinerețea, respectul față de înaintași. A colaborat cu Eugen Doga și Anastasia Lazariuc, realizând piesele „Oglinda Clipelor”, „Păstrați Iubirea”, „Chemarea dragostei” etc. Muzica sa a marcat o pagină aparte în istoria muzicii autohtone, precizează municipalitatea.

Vezi și: Drapelele vor coborî în bernă la 9 iunie: Zi de doliu național în memoria lui Iurie Sadovnic

Articole asemănătoare

Back to top button