fbpx

video | „Dacă vom trece cu bine alegerile”. Dodon vrea să deschidă în Moldova o linie de producție a vaccinului Sputnik-V

Igor Dodon afirmă că în cazul în care socialiștii și comuniștii vor învinge în alegerile parlamentare anticipate, Guvernul format de aceste forțe va deschide calea spre producerea vaccinului anti-COVID Sputnik-V în Republica Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute de liderul PSRM în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Primul în Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Există deja experiența mai multor țări, printre care Serbia și Belarus, care au început producerea Sputnik-V la ei în țară. Nu e o fantezie. Ideea mea e să începem producția Sputnik-V în Republica Moldova. Am început deja discuții la acest subiect cu partenerii din Rusia. Sunt sigur – dacă vom trece cu succes alegerile și le vom câștiga – Guvernul nostru în timp restrâns va deschise producerea Sputnik-V în Chișinău.

Acest lucru e important, pentru că pandemia nu s-a terminat”, a declarat Dodon, menționând că toamna ar mai putea exista încă un val de infectări în Republica Moldova.

Avem experiență, avem un sector farmaceutic destul de bun”, a adăugat socialistul.

Nu este clar însă la ce nivel ar fi avut loc discuțiile la care se referă Igor Dodon, de vreme ce politicianul nu are, în prezent, nicio funcție în stat. Acesta nu a precizat de către cine sunt purtate aceste discuții și dacă la ele este implicată vreo instituție de stat.

Dodon a mai anunțat că „ne-am înțeles că Rusia să semnăm, până la sfârșitul lunii iunie, un acord preliminar de achiziționare a un milion de doze Sputnik-V”, fără a preciza la ce instituție se referă.

ZUGO precizează că vaccinul Sputnik-V, dezvoltat în Federația Rusă, este autorizat oficial în Republica Moldova, nu și de către Agenția Europeană a Medicamentului și Organizația Mondială a Sănătății.

Articole asemănătoare

Back to top button