/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/INFOGRAFIC/ Unde vor fi deschise cele mai multe secții de votare pentru alegerile anticipate din 11 iulie

missing
08 iunie 2021, ora 21:15

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis majorarea numărului secțiilor de votare pentru alegătorii din străinătate, care vor participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În total, în afara țării urmează a fi constituite 146 de secții de votare. Cele mai multe secții de votare vor fi deschise în Italia, 31 la număr. 

În Federația Rusă vor fi deschise 17 secții, în România – 12, în Statele Unite ale Americii – 12, în Franța – 10, în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord – 10, iar în Republica Federală Germania  vor activa nouă secții de vot.

Prin urmare, a fost suplinit numărul secțiilor de votare pentru Republica Federală Germană și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord cu câte trei unități.

Totodată, au adăugate două secții de votare în Franța și o secție de votare în Italia, localitatea Rimini. De asemenea a fost exclusă secția de votare pentru or. Oradea din România și una din cele două secții de votare preconizate pentru or. Atena din Grecia.

Reprezentanții diasporei în străinătate care au manifestat interes să devină voluntari pentru a ajuta în gestionarea organizată a fluxurilor de votanți, sunt invitați să expedieze un email de intenție în adresa misiunii diplomatice din țara de reședință. Lista ambasadelor Republicii Moldova în străinătate și coordonatele de contact poate fi consultată în compartimentul „Misiuni diplomatic și oficii consulare ale Republicii Moldova” pe site-ul MAEIE.

Sursa: mfa.gov.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram