/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Compania de construcții, muncitorii căreia au căzut în gol de la etajul nouă, riscă o amendată de 25 de mii de lei

missing
08 iunie 2021, ora 21:52

Muncitorii care săptămâna trecută au căzut în gol de la etajul 9, de pe schele unui bloc aflat în construcții, sunt în continuare la spital, iar unul dintre ei a suferit o intervenție chirurgicală. Între timp, compania de construcții riscă să fie amendată cu până la 25 de mii de lei pentru nerespectarea normelor securității.

Inspectoratul de Stat al Muncii a pornit o anchetă. Potrivit inspectorilor, versiunea preliminară este montarea incorectă a schelelor. Am încercat să obținem o reacție și de la responsabilii companiei, însă contabilul firmei ne-a spus că vor reveni cu o reacție, lucru care nu s-a întâmplat până la moment.

La patru zile de la tragedia care s-a produs pe acest șantier, astăzi, nu am zărit să lucreze cineva la înălțime. Sunt doar câțiva muncitori, care montează un gard. Imediat după ce s-a produs accidentul de muncă, la fața locului au venit și experții de la Inspecția Muncii, care au stabilit, preliminar, că ar fi fost ignorate normele securității.

Potrivit inspectorului, probele acumulate vor fi transmise organelor competente. Am încercat să obținem o reacție și de la responsabilii companiei de construcții, dar la telefon ne-a răspuns contabilul firmei. Acesta ne-a spus că ne face legătura cu administrația, lucru care nu s-a întâmplat până la moment.

Muncitorii care s-au prăbușit de pe schelele montate la etajul 9 al blocului de locuit din sectorul Botanica al capitalei se află în continuare internați la Institutul de Medicină Urgentă din capitală. Potrivit Inspectoratului de Stat al Muncii, 37 de oameni și-au pierdut viața, iar 237 s-au ales cu traumatisme, în urma a 222 de accidente de muncă, înregistrate de la începutul anului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram