‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePepeni verzi - vânduți în locuri neautorizate. ANSA atenționează: pot fi periculoși

Pepeni verzi – vânduți în locuri neautorizate. ANSA atenționează: pot fi periculoși

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Deşi încă nu s-au copt bine cireşele, în vânzare deja au apărut pepenii verzi. După cum bine se știe nu poate fi vorba despre produse locale, ci din import. Pepenii verzi aduși din Grecia au invadat piaţa Republicii Moldova.

Problema e că multe produse din cele importate și comercializate la noi au cantităţi mari de pesticide sau nitraţi, substanţe interzise în Uniunea Europeană, dar tolerate la noi. Medicii avertizează că pepenii verzi cu nitraţi pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa copiilor mici, transmite TVRMoldova.

Pe drumurile de la ieşirea din Chişinău sunt mai multe puncte de vânzare ilegale a pepenilor verzi importaţi din Grecia. 

Comercianţii dau asigurări că produsele nu au fost tratate chimic, chiar dacă nu au niciun act care să confirme provenienţa şi calitatea.

Astfel că, fiecare cumpărător își asumă riscul. Specialiştii sunt însă categorici şi avertizează că pepenii verzi sunt trataţi, printre altele, cu nitraţi, substanţă care provoacă probleme serioase de sănătate.

„Noi efectuăm controale doar în locurile autorizate şi înregistrate de către agenţie. Ceea ce se comercializează pe marginea străzilor nu se verifică de către agenţie. Anume din acest motiv, îndemnăm cetăţenii să nu procure aceste produse din strădă, dar din locuri autorizate”, a declarat Sergiu Mazureac, reprezentant ANSA.

De menționat că, pepeni verzi autohtoni apar în vânzare abia la sfârşitul lunii iulie.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›