‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriARM: Rugăm agricultorii să dea dovadă de înțelegere la recepționarea motorinei

ARM: Rugăm agricultorii să dea dovadă de înțelegere la recepționarea motorinei

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția Rezerve Materiale din cadrul MAI de comun cu S.A ,,Tirex-Petrol” a distribuit ajutorul umanitar – motorină, prioritar agenților economici desemnați în calitate de beneficiari finali, care au confirmat că sunt disponibili să recepționeze motorina în cantitatea atribuită.

Astfel, în perioada 31 mai – 04 iunie curent, 779,560 tone de motorină de calitatea EURO-5 Diesel a fost distribuită la 94 de beneficiari finali, conform tabelului de mai jos.

În acest scop, au fost create 2 call-center pe baza Agenției Rezerve Materiale și S.A ,,Tirex-Petrol”, care zilnic stabilesc cu beneficiarii finali graficul de distribuire a motorinei pentru ziua următoare.

Graficul de livrare a motorinei este plasat zilnic, pentru ziua curentă, pe pagina web oficială a Agenției Rezerve Materiale la www.rezerve.gov.md.

Totodată, pe parcursul săptămânii curente de distribuire a motorinei au fost identificate un șir de probleme, care a perturbat respectarea graficului de livrare a motorinei:

  • Accesul dificil al unităților de transportare a motorinei către rezervoarele beneficiarului final, care a generat imposibilitatea descărcării motorinei și necesitatea identificării altor unități de transport de calibru mai mic.
  • Pierderea timpului la descărcare de către conducătorii auto, din cauza așteptării agentului economic la punctul pasibil de recepționare a motorinei.
  • Modificarea graficului de livrare de 2-3 ori pe zi din cauza „apariției unor circumstanțe neprevăzute” la agricultori, care a generat modificarea itinerariilor de distribuire, iar în consecință a afectat și distribuirea motorinei către unii agricultori planificați.

Agenția anunță că un agricultor a refuzat să primească motorina oferită.

„Regretăm și despre înregistrarea unui caz de provocare din partea agentului economic S.R.L „Calex-Agro” din s. Bolohan, raionul Orhei, care a refuzat la 03 iunie 2021, orele 18.30,  prezentarea la locul declarat pasibil din s. Bolohan, raionul Orhei, pentru recepționarea a 3607 kg de motorină, menționând faptul că graficul de activitate al întreprinderii este pînă la orele 18.00. Astfel, motorina în cantitatea data a fost reîntoarsă la Baza petrolieră din or. Ocnița”.

‹ adv ›

La fel, în unele cazuri livrarea este perturbată de ambuteiaje, aflarea traseelor naționale în reparație, acces dificil către rezervoare pe drum de țară, în special pe timpul condițiilor climaterice nefavorabile, cât și proceduri diverse de interconectare a cisternelor în procesul de transvazare care necesită timp.

Amintim că Agenția Rezerve Materiale distribuie motorina în cantitate mai mare de 2500 kg la locul pasibil de recepționare a acesteia de către beneficiarii finali cu titlul de excepție, pentru a scădea presiunea financiară asupra agricultorilor.

În acest context, Agenția Rezerve Materiale îndeamnă agricultorii să dea dovadă de înțelegere, responsabilitate, atitudine mai conștiincioasă și operativitate pentru buna desfășurare a procesului de distribuție a motorinei.

‹ adv ›

Reiterăm, că motorina recepționată în calitate de ajutor umanitar din partea Guvernului României va fi distribuită în volum deplin timp de 60 zile.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›