/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

„Ne simțim trădați”. Opinia unor moldoveni aflați peste hotare, despre ultima hotărâre a CEC-ului

07 iunie 2021, ora 23:36

Unii cetățeni aflați peste hotare s-au arătat dezamăgiți de ultima hotărâre a Comisei Electorale Centrale (CEC) care a decis deschiderea a 139 de secții de vot în diasporă la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Este și cazul preşedintei Asociaţiei „AssoMoldave”, din Roma, Italia, Tatiana Nogailîc și a unui tânăr moldovean stabilit în Marea Britanie, Dumitru Vicol.

În cei 20 de ani de când se află în Italia, Tatiana Nogailîc a spus că de fiecare dată a mers la vot. „Ceea ce s-a întâmplat pe noi ne-a șocat. Practic ne simțim trădați. Ne simțim că ni s-a încălcat un drept”, a spus femeia, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, de la TV8.

Tatiana Nogailîc a acuzat autoritățile că moldovenilor de peste hotare li se încalcă dreptul la vot, iar cetățenii din Italia se simt profund dezamăgiți de această situație.

De cealaltă parte, Dumitru Vicol a spus că este gata să stea și opt ore în rând, doar pentru a-și putea exercita votul în Marea Britanie.

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat că a luat act de lista propusă de CEC privind constituirea a 162 de secții de votare și a confirmat că dispune de capacitățile logistice necesare pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate, inclusiv conform propunerilor inițiale transmise pe 25 mai 2021, adică 191 de secții de votare.

Hotărârea adoptată în ședința extraordinară din 5 iunie de către CEC, privind constituirea a 139 de secții de votare în străinătate nu a fost avizată în prealabil de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram