image
Sursa foto: Getty Images

"N'Golo Kante merită Balonul de Aur!". Tot mai multe voci importante îl susțin pe starul francez

N'Golo Kante (30 de ani) a câștigat Liga Campionilor alături de Chelsea, după ce a învins în finală Manchester City, scor 1-0, partidă la finalul căreia a fost desemnat cel mai bun jucător de pe teren.

Mijlocașul francez a obținut această distincție atât în cele două meciuri din semifinalele Champions League, contra lui Real Madrid (scor 1-1, respectiv 2-0), cât și în finala de la Porto, iar tot mai multe voci susțin că N'Golo Kante merită să câștige Balonul de Aur în acest an.

După coechipierul Paul Pogba, Kante este susținut și de selecționerul Franței, Didier Deschamps, care pregătește EURO 2020, competiție în urma căreia mijlocașul lui Chelsea își poate crește șansele pentru distincția individuală supremă pentru un fotbalist.

"N'Golo nu are cifrele unui atacant. Poate să marcheze câteva goluri, dar, pentru ceea ce reușește el să facă... cred că toată lumea a văzut ultimele lui meciuri, în special finala Champions League. N'Golo este o forță.

Balonul de Aur? Îl merită. Voi știți criteriile așa cum le știu și eu. De obicei se încadrează aici jucătorii ofensivi. Când a fost un fundaș sau un mijlocaș câștigător, s-a întâmplat pentru că nu a existat un atacant care să-și pună amprenta în anul respectiv", a spus Deschamps, citat de Goal.

Întrebat despre posibilitatea de a câștiga Balonul de Aur în acest an, după finala Champions League, Kante a rămas modest: "Nu, acum savurăm Liga Campionilor, apoi urmează Campionatul European. Voi merge la naționala Franței și sper să câștigăm și acolo"

N'Golo Kante face parte din naționala Franței, care va evolua în grupa F la EURO 2020, alături de Ungaria, Portugalia și Germania.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: