image
Sursa foto: border.gov.md

Trei bărbați au dezasamblat piese metalice de pe pilonii de electricitate; Intenționau să le vândă la un centru de colectare

Au dezasamblat piesele metalice de pe carcasa unor piloni de susținere a rețelei de electricitate, situați în zona de frontieră. Este isprava a trei moldoveni care riscă a fi cercetați penal pentru isprava săvârșită. Aceștia au fost depistați de oamenii legii în apropiere de localitatea Greceni. Incidentul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute.

Patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești, a stopat pentru verificări două autoturisme. Oamenii legii au cerut conducătorilor auto și încă unui bărbat care se afla cu ei să se legitimeze, fiind întrebați și de scopul aflării în zona de frontieră.

Bărbații, originari din orașul Taraclia, nu aveau cu ei actele de identitate (doar permisul de conducere) și nici nu se avizaseră la subdiviziunea Poliției de Frontieră pentru accesul în zona de frontieră. În urma verificărilor suplimentare întreprinse, s-a descoperit în portbagajul ambelor mijloace de transport mai multe piese metalice”, menționează Poliția de Frontieră.

Indivizii au recunoscut că piesele metalice le-au dezasamblat de pe carcasa unor piloni de susținere a rețelei de electricitate, situați în zona de frontieră. Bărbații și-au argumentat acțiunea prin faptul că pilonii de mult nu mai sunt funcționali. Aceștia intenționau să vândă piesele la un centru de colectare a fierului uzat.

Poliția de frontierăPoliția de frontieră

Ca urmare, persoanele au fost sancționate pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, iar autoturismele împreună cu marfa au fost indisponibilizate pe teritoriul SPF Vulcănești, până la luarea unei decizii. Pe numele bărbaților a fost inițiat un proces penal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: