image
Sursa foto: AFP

Japonia: Toyota prezintă scuze, la patru ani după sinuciderea unui angajat care era hărţuit

Gigantul nipon al automobilelor Toyota a prezentat scuze şi a ajuns la un acord amiabil cu familia unui angajat care s-a sinucis în 2017 după ce a fost victima unei hărţuiri.

Sinuciderea inginerului de 28 de ani a fost consecinţa problemelor psihologice rezultate în urma hărţuirii sale de către un superior direct, a stabilit în 2019 un organism regional al Ministerului japonez al muncii.

Inginerul, al cărui nume nu a fost făcut public, lucra pentru Toyota de un an şi jumătate, atunci când s-a sinucis, în octombrie 2017. Superiorul lui i-ar fi spus între altele că „ar fi mai bine să moară”, au relatat media nipone. Responsabilul în cauză a fost sancţionat, fără a face alte precizări, informează digi24.ro.

Toyota a prezentat „cele mai sincere condoleanţe” pentru moartea „tragică” a inginerului, adăugând că „se roagă pentru odihna sufletului său”, într-un comunicat publicat astăzi.

Problema surmenării la muncă a devenit mai mediatizată în Japonia după sinuciderea, în 2015, a unei angajate a societăţii de publicitate Dentsu, atribuită orelor suplimentare excesive.

Noutăţile partenerilor

comentarii: