image
Sursa foto: AFP

Kim Jong Un, împotriva blugilor, tunsorilor și filmelor străine

Coreea de Nord a introdus o nouă lege care urmărește eliminarea oricărui tip de influență străină, pedepsind dur pe oricine este prins cu filme străine, îmbrăcăminte sau chiar tunsori. Măsura are ca scop principal menţinerea tineretului nord-coreean departe de tendinţele Occidentului. Însă, pedepsele pentru cei care sunt prinși că se uită la filme sau conținut din afara țării nu sunt o noutate.

Fără internet, fără rețele sociale și doar câteva canale de televiziune controlate de stat, concepute strict pentru propagandă, aceasta este viața în Coreea de Nord.

Acum, Kim Jong Un a introdus o nouă lege împotriva a ceea ce regimul descrie ca „gândire reacționară”. Oricine este surprins cu cantități mari de conținut video din Coreea de Sud, Statele Unite sau Japonia este condamnat la moarte. Cei care sunt surprinși că urmăresc un astfel de conținut sunt condamnați la 15 de ani într-un lagăr de muncă.

Recent, Kim Jong Un a scris o scrisoare în mass-media de stat prin care a solicitat Ligii Tinerilor din țară să ia măsuri împotriva „comportamentului neplăcut, individualist, antisocialist” în rândul tinerilor. El vrea să oprească vorbirea străină, coafurile și hainele pe care le-a descris drept „otrăvuri periculoase”, informează digi24.ro.

Analiștii spun că prin aceste măsuri Kim Jong Un încearcă să oprească informațiile externe care ajung la oamenii din Coreea de Nord pe măsură ce viața în țară devine din ce în ce mai dificilă.

„Se afirmă că, dacă un muncitor este prins, șeful fabricii poate fi pedepsit, iar dacă un copil este problematic, părinții pot fi pedepsiți și ei. Sistemul de monitorizare reciprocă încurajat de regimul nord-coreean este reflectat în mod agresiv în această lege”, a declarat Lee Sang Yong, editor-șef la Daily NK, pentru BBC.

„Cu alte cuvinte, regimul a concluzionat că s-ar putea forma un sentiment de rezistență dacă ar fi introduse culturi din alte țări”, a mai spus acesta.

Noutăţile partenerilor

comentarii: