Două clădiri din Chișinău, scoase la vânzare cu 10 milioane de euro fiecare: Una a aparținut miliardarului Anatolie Stati

Spațiul comercial și pentru oficii, amplasat pe strada Cantemir din Chișinău, cu o suprafață de peste 5 mii de m2, este scos la vânzare. Proprietarul cere nici mai mult, nici mai puțin decât 10 milioane de euro. Este vorba despre spațiul unde se află un cunoscut magazin de jucărie și se întinde acesta pe o suprafață de 36 de ari.

Foto: Moldindconbank

Din anunțul public de vânzare aflăm că sediul scos la vânzare are patru etaje, inclusiv o parcare și aparține unei companii juridice, iar chiriașii rămân în continuare să activeze.


Un alt spațiu pus în vânzare cu un preț de start de 10 milioane de euro este o clădire nefinisată din centrul capitalei, în vecinătatea Operei Naționale, vizavi de Grădina Publică Ștefan cel Mare. Este vorba despre un teren pentru construcții cu o suprafață de 0,22 hectare și clădirea nefinisată de pe acesta cu o suprafață la sol de 1638,7 m2 și o suprafață utilă de 10 260,5 m2, amplasate pe bulevardul Ștefan cel Mare 150.

Clădirea nefinisată este scoasă la licitație de către o bancă din Moldova, fiind vorba în total depsre 9 nivele și un etaj tehnic.



Potrivit Moldstreet, construcția clădirii din centrul capitalei a început în anul 2010 și aparținea Ascom-Grup, deţinută de miliardarul Anatolie Stati. Ulterior imobilul a trecut în posesia companiei Ozi Grup SRL (în prezent în procedură de insolvabilitate, ca şi alte companii afiliate lui Stati), care este afiliată grupului Ascom, dar proprietar apare Elena Ozerov.

În 2016, Moldindconbank a preluat imobilul în contul datoriilor pe care le avea compania, ca urmare a nerambursării creditelor.


Pub