Piese metalice dezasamblate de pe pilonii de electricitate, depistate la frontieră. Trei moldoveni riscă proces penal

Trei moldoveni riscă a fi cercetați penal pentru sustragerea pieselor metalice de pe instalațiile unor piloni ai rețelelor de electricitate. Aceștia au fost depistați de patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești în apropiere de localitatea Greceni. Incidentul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute. 

Foto: border.gov.md

Patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești, aflându-se în misiune de serviciu, la o distanță de aproximativ 600 de metri de la frontiera de stat a stopat pentru verificări două autoturisme. Polițiștii de frontieră au cerut conducătorilor auto și încă unui bărbat care se afla cu ei să se legitimeze, fiind totodată întrebați de scopul aflării acestora în zona de frontieră.

Astfel, s-a stabilit că bărbații, originari din orașul Taraclia, nu aveau cu ei actele de identitate (doar permisul de conducere) și nici nu se avizaseră la subdiviziunea Poliției de Frontieră pentru accesul în zona de frontieră.

În urma verificărilor suplimentare întreprinse, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul ambelor mijloace de transport mai multe piese metalice. Bărbații au recunoscut că piesele metalice le-au dezasamblat de pe carcasa unor piloni de susținere a rețelei de electricitate, situați în zona de frontieră, argumentându-și acțiunile prin faptul că pilonii de mult nu mai sunt funcționali. Aceștia intenționau să vândă piesele la un centru de colectare a fierului uzat.

Ca urmare, persoanele au fost sancționate pentru încălcarea regimului zonei de frontieră conform art.332, al.(1) CC al RM, iar autoturismele împreună cu marfa au fost indisponibilizate pe teritoriul SPF Vulcănești, până la luarea unei decizii. 

Mai mult, pe numele persoanelor implicate, de către ofițerii de urmărire penală din cadrul DR Sud a fost inițiat un proces penal, conform art. 186, al.(2), lit. b) CP al RM - furt.


Pub