(video) Proiectul „Infrastructura Socială şi Eficienţa Energetică” (KfW) – rezultate, impact şi perspective

S-a încheiat implementarea unui din cele mai de succes proiecte sociale - „Infrastructura Socială şi Eficienţa Energetică” (KfW). Proiectul a fost lansat în 2005 de către IP „Fondul de Investiții Sociale din Moldova” (IP FISM) cu suportul financiar al Guvernul Republicii Federale Germane prin intermediul Băncii KfW.

Foto: FISM

Proiectul a fost implementat în trei etape: KfW 1 a fost destinat Sudului republicii. În total, de investiții în infrastructură socială  au beneficiat 114 localități, iar bugetul a fost de peste 81 milioane lei;  KfW2 a fost implementat la Nordul țării. Aici, 96 de localități au beneficiat de investiții sociale în sumă totală de peste 148 milioane lei; în martie 2018 a fost lansat KfW3, grație căruia încă 25 de localități de pe întreg teritoriul R. Moldova au beneficiat de investiții sociale în valoare de peste 47 milioane lei.

În total, aproape 400 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au devenit beneficiari direcți ai proiectului KfW.

Despre impactul acestui proiect, dar şi despre perspective, UNIMEDIA a discutat cu Ambasadoare Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganinnger, Directorul IP „Fondului de Investiţii Sociale din Moldova”, Iurie Chiorescu şi Șeful Oficiu KfW în Republica Moldova, Sergiu Guţu.




Pub