Bogdan Țîrdea: „Lista PAS este plină cu foști membri PLDM. Acum e clar de ce Vlad Filat a fost eliberat, înainte de căderea Guvernului Sandu?”

Deputatul socialist declară că formațiunea care a propulsat-o pe Maia Sandu în funcția de șef de stat nu este decât același Partid Liberal Democrat din Moldova, creat și condus de fostul prim-ministru Vlad Filat. „La început erau Filat, Sandu, Alaiba, Grosu, Negruță – ei au construit „Moldova fără sărăcie”. Apoi au furat BEM, un miliard, un aeroport, au privat sute de mii de cetățeni de mijloacele de trai. Acum ei construiesc Moldova „fără hoți și oficiali corupți””, a declarat Bogdan Țîrdea, la o conferință de presă.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit lui, după „furtul secolului”, PLDM s-a „schimbat” și a devenit PAS: „Acum ei sunt „oameni buni”. Și cel mai important – „onești””.

Cât despre lista candidaților PAS la parlamentare, Țîrdea a declarat că majoritatea celor prezenți erau la putere în timpul furtului miliardului și al concesionării aeroportului. „Aceștia sunt Igor Grosu, și Natalia Gavrilița, și Andrei Spînu, și Liliana Nicolaescu Onofrei, și Dumitru Alaiba, și alții. Aici este practic tot PLDM-ul! Aceasta este toată echipa lui Filat. Și pe această listă, fiecare al doilea este fie milionar, fie un oficial corupt, fie cu o companie offshore, fie cu o diplomă falsă. 

Apropo, acum mai aveți îndoieli cu privire la cine l-a eliberat pe Vlad Filat din închisoare? Acum înțelegeți de ce Olesea Stamate l-a eliberat cu câteva zile înainte de căderea guvernului Sandu?

Acum înțelegeți de ce PLDM nu participă la alegeri, în timp ce Vlad Filat militează deschis pentru partidul PAS? Întregul PLDM este pe listele PAS!”, a subliniat Bogdan Țîrdea.

PAS nu a comentat aceste declarații.

Vlad Filat a declarat că Vladimir Plahotniuc ar sta în umbra blocului Dodon-Voronin.


Pub