Platon, dispus să-i explice Maiei Sandu „schema BEM”: E simplu, mai ales pentru un absolvent Harvard

Omul de afaceri, Veaceslav Platon este dispus să-i demonstreze Maiei Sandu cum a funcționat schema de la BEM, în furtul miliardului, pentru a-i demonstra ca el nu are vreo legătură cu aceasta. Asta după ce șefa statului l-a acuzat ca ar pune în pericol securitatea statului. Potrivit omului de afaceri, „nu trebuie să fii geniu, pentru a ști această matematică, mai ales, dacă ești absolvent al Universității Harvard”, a scris Veaceslav Platon pe pagina sa de Facebook. 

Foto: Colaj UNIMEDIA

„La grădiniță, atunci când copiii încep vreo ceartă, cel care răspunde la urmă este considerat învingător. Iată de ce, în lipsă de inteligență, adesea ei răspund: „Tu ești prost”. La drept vorbind, acesta este un răspuns standard al tuturor membrilor PAS. Atunci când argumentele lipsesc „tu ești prost” este considerat a fi drept cel mai bun și ingenios răspuns. Așa au fost ei învățați la training-uri”, a scris Platon.

„Cel mai interesant însă este altceva. Întrebată de un jurnalist, ea a recunoscut că a votat pentru miliardul furat, dar chipurile ar fi făcut-o pentru ca oamenii să-și poată întoarce banii. Iar aici ați ajuns pe mâinile unui profesionist în domeniu!

În primul rând, toate depozitele persoanelor fizice la BEM constituiau circa 4.026,3 mln. lei. Adică, Dvs. deja ați oferit cu 10 miliarde de lei mai mult. Grija cui o purtați? În al doilea rând, depozite de circa 1.500 mln. lei la BEM erau „adormite” sau chiar „moarte”. După ele oricum nimeni n-ar fi venit niciodată. În cel de-al treilea rând, propriile active ale BEM constituiau circa 2 miliarde lei. Iată de ce, pentru a acoperi necesitățile deponenților ar fi ajuns și 500 mln. lei”, a explicat omul de afaceri.

Maia Sandu a declarat recent că va analiza ordonanța emisă de Procuratură prin care învinuirile aduse lui Platon în dosarul furtul miliardului au fost anulate, utilizând expresii drept „gruparea Platon”, pe care a acuzat-o că reprezintă un pericol pentru securitatea națională.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) susține că în rezultatul cercetării tuturor probelor noi, coroborate cu probele administrate în cadrul urmăririi penale, pe motiv că fapta incriminată nu a fost comisă de către Veaceslav Platon, procurorii au ajuns la concluzia de renunțare la învinuirea adusă acestuia.

La rândul său, Platon a declarat că beneficiarii furtului miliardului au fost Plahotniuc și Șor, iar Maia Sandu „încearcă să pedepsească oameni nevinovați în favoarea celor doi”.


Pub