Șoferul ambasadei Republicii Moldova în Rusia, depistat cu permis fals, la frontiera de stat

Șoferul ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă a fost depistat la frontiera de stat cu permisul de conducere fals, la punctul de trecere al frontierei Palanca, se arată într-un comunicat al Ministerul Afacerilor Externe.

Foto:

„Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a asigurat deplasarea în regim de urgență a funcționarilor misiunii, inclusiv a ofițerului Serviciului de Informații și Securitate detașat la Moscova, pentru preluarea în siguranță a autoturismului și deplasarea conform itinerarului stabilit. Pe această cale, confirmăm că integritatea poștei diplomatice nu a fost afectată, iar autoturismul se află în parcul auto al ambasadei”, se arată în comunicatul citat.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a dispus, ca măsură sancționatorie, aplicabilă imediat, emiterea, conform regulamentelor de organizare și funcționare a instituției, a ordinului de rechemare din funcție a șoferului vizat, ca măsură disciplinară, precum și verificarea  amănunțită a circumstanțelor producerii acestui incident, cu referirea materialelor spre examinare autorităților competente.


Pub