Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   298 de scaune albe au…

298 de scaune albe au fost instalate în fața Ambasadei Rusiei la Haga în memoria pasagerilor zborului MH17

sursa: nos.nl

În fața ambasadei ruse de la Haga (Olanda), au fost instalate 298 de scaune albe în memoria pasagerilor zborului MH17, care au murit din cauza unei rachete, lansate de la sol, în timp de avionul survola spațiul aerian al Donetskului. Despre acest lucru relatează NOS.

Rudele victimelor, unite într-un grup pentru a stabili adevărul despre MH17, consideră că Federația Rusă oferă prea puțină transparență cu privire la implicarea sa în acest accident. Grupul a transmis ambasadei și o scrisoare adresată președintelui rus Vladimir Putin.

Luni, 7 iunie, într-o instanță din Olanda a început o audiere privind accidentul cu avionul MH17.

Cei patru suspecți în acest caz sunt așa-numitul fost ministru al apărării și al milițiilor din Republica Populară Donețk, iar în momentul doborârii avionului colonel rus în cadrul serviciului rus de informații militare GRU Igor Girkin (Strelkov), șeful GRU din Republica Populară Donețk Serghei Dubinsky, un locotenent-colonel din forțele speciale ale GRU Oleg Pulatov, toți cetățeni ai Federației Ruse, Leonid Kharchenko cetățean al Ucrainei, care a luptat de partea RPD.

Interesele unuia dintre cei patru acuzați — Pulatov, care și-a exprimat dorința de a participa la proces, sunt reprezentate de către avocați olandezi de la baroul de avocați Sjöcrona Van Stigt.

Sursa: novosti dn