Principală  —  IMPORTANTE   —   Alți doi concurenți electorali au…

Alți doi concurenți electorali au fost înregistrați în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate

sursa: CEC

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat, în cadrul ședinței de luni, 7 iunie, alți doi concurenți electorali în cursa pentru alegerile parlamentare din 11 iulie curent și anume Partidul Verde Ecologist și Partidul Politic „Partidul Legii şi Dreptății”.

Pe lista Partidului Verde Ecologist sunt 65 de candidați care vor să fie deputați. Primii trei sunt Olga Afanas, Oleg Brega și Natalia Iațco.

Pe lista Partidului Politic „Partidul Legii şi Dreptății” sunt 56 de candidați. Primii trei pe listă sunt Mariana Durleșteanu, Nicolae Alexei și Alexei Busuioc.

Au fost înregistrate simbolurile electorale ale concurenților pentru a fi imprimate în buletinele de vot, au fost confirmați reprezentanții cu drept de vot consultativ în CEC, pe durata campaniei electorale și persoanele responsabile de finanţe.

CEC a înregistrat, în total, 16 concurenți pentru scrutinul din 11 iulie curent, iar alte trei dosare se află în proces de examinare.

Curtea Constituțională (CC) a decis miercuri, 28 aprilie, că instituirea stării de urgență de PSRM – ȘOR este neconstituțională, iar în aceste condiții în R. Moldova pot fi desfășurate alegeri parlamentare anticipate, în contextul în care pe 15 aprilie curent CC a constatat că există circumstanțe care justifică dizolvarea Parlamentului de la Chișinău.

La scurt timp după decizia CC, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat că a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului de la Chișinău și data la care urmează să fie organizate alegeri parlamentare anticipate – 11 iulie 2021.