02:37:53 20.04.2024
Stiri

Încă un PARTID va participa la PROTESTUL din fața CEC: „În disperare de cauză, Igor Dodon și complicii săi prin acțiuni ilegale vor să zădărnicească participarea diasporei la vot”

Actualitate 07.06.2021 08:30 Vizualizări2201 Autor: Ziarul National
Încă un PARTID va participa la PROTESTUL din fața CEC: „În disperare de cauză, Igor Dodon și complicii săi prin acțiuni ilegale vor să zădărnicească participarea diasporei la vot”


Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma „DA” vor organiza luni, începând cu ora 12.00, un protest în fața sediului Comisiei Electorale Centrale, după ce sâmbătă autoritatea, la insistența fostului consilier al lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, a refuzat majorarea numărului secțiilor de votare pentru diasporă, menținând numărul de 139, așa cum a fost la alegerile prezidențiale din 2020.

La protestul din fața CEC sunt îndemnați să iasă membrii și simpatizanții Partidului Liberal Democrat din Moldova. „În pofida faptului că peste o sută de mii de cetățeni moldoveni aflați peste hotare s-au înregistrat în prealabil pentru a participa la scrutinul din 11 iulie, autoritatea electorală prin membrii controlați de triumviratul Plahotniuc-Dodon-Șor, refuză ostentativ să creeze condiții pentru buna desfășurare a alegerilor în diaspora. În disperare de cauză, Igor Dodon și complicii săi prin acțiuni ilegale vor să zădărnicească participarea diasporei la vot. PLDM califică această decizie drept o încălcare flagrantă și premeditată a dreptului constituțional de a alege,fapt pentru care cei care se fac vinovați vor trebui să suporte toate consecințele juridice”, se arată într-o declarație remisă de PLDM.

Liberal-democrații solicită CEC să-și anuleze decizia respectivă și să creeze toate condițiile necesare pentru ca fiecare cetățean al R. Moldova să își poată exercita liber dreptul la vot, indiferent unde s-ar afla în ziua alegerilor. „Un scrutin electoral constituie forma de manifestare supremă a suveranității poporului și orice încercare de a deturna voința populară este ilegală și neconstituțională. Facem apel către toți cetățenii noștri să participe activ în aceste alegeri și să iasă într-un număr cât mai mare la vot pentru că alegerile parlamentare sunt decisive, iar șansa ca R. Moldova să se îndrepte în direcția corectă stă în mâinile fiecăruia dintre noi”, se mai spune în declarație.

De menționat că PLDM nu va participa la acest scrutin în calitate de concurent electoral, însă și-a anunțat sprijinul pentru PAS.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md