18:27:14 19.04.2024
Stiri

Cum funcționează un nou posibil tratament antiviral împotriva Covid, identificat în SUA de o echipă de cercetători

Actualitate 07.06.2021 10:43 Vizualizări951 Autor: Ziarul National
Cum funcționează un nou posibil tratament antiviral împotriva Covid, identificat în SUA de o echipă de cercetători Profimedia Images


Cercetători americani au identificat un nou posibil tratament antiviral eficient împotriva COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Institutul Naţional de Sănătate Publică (NIH - National Institute of Public Health) şi publicat în revista Science. Medicamentul se administrează pe cale orală și poate limita infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Concret, medicamentul experimental TEMPOL, care se administrează pe cale orală, a avut rezultate promiţătoare împotriva acestei boli, cum sugerează studiile efectuate asupra culturilor de celule.

TEMPOL poate limita infectarea cu virusul SARS-CoV-2 prin alterarea activităţii enzimei virale numită ARN replicant, ce permite noului coronavirus replicarea genomului şi să se multiplice odată pătruns în celulă.

Într-un comunicat, NIH a precizat că, pentru realizarea acestei cercetări, oamenii de ştiinţă au studiat dacă această enzimă are nevoie de depozite de fier şi de sulf pentru a-şi susţine structura. Cercetătorii au ajuns la concluzia că, în cazul virusului SARS-CoV-2, această enzimă are nevoie de astfel de depozite de fier şi de sulf pentru a putea funcţiona în mod optim, relatează EFE, citat de Agerpres.

Prin această descoperire, cercetătorii au putut astfel exploata slăbiciunile noului coronavirus, având în vedere că TEMPOL poate reduce astfel de acumulări de fier şi sulf.

De fapt, ei au descoperit, graţie experimentelor realizate pe culturi de celule, că acest medicament poate inhiba procesul de multiplicare a virusului.

De asemenea, potrivit unor studii realizate în prealabil asupra animalelor de laborator, doze ale acestui medicament antiviral au fost eficiente în cazul unor ţesuturi care sunt principala ţintă a coronavirusului, precum glandele salivare sau plămânii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md