23:05:11 18.04.2024
Stiri

Șor a comentat SENTINȚELE date pe numele directorilor firmelor sale: „Au fost intimidați și AMĂGIȚI de procuratură”

Actualitate 07.06.2021 10:50 Vizualizări2421 Autor: Ziarul National
Șor a comentat SENTINȚELE date pe numele directorilor firmelor sale: „Au fost intimidați și AMĂGIȚI de procuratură”


Directorii celor trei firme din „grupul Șor”, care săptămâna trecută au fost condamnați la câte șase ani de închisoare, ar fi făcut depoziții false sub presiune și în schimbul promisiunii procuraturii de a fi eliberați. Presupunerea a fost făcută de fostul președinte al Consiliului de administrație al BEM, Ilan Șor.

Potrivit lui Șor, inculpații „au fost impuși să-și recunoască vinovăția”, deși nu aveau ce recunoaște.

„Presupun întemeiat că tot ce li s-a întâmplat acestor oameni este rezultatul intimidărilor Procuraturii, presiunii de a-și recunoaște vina, de a da mărturii mincinoase și de a ajuta la falsificarea dosarului, în schimbul eliberării”, a afirmat Ilan Șor într-o intervenție pe Facebook.

Acesta a recunoscut că, într-adevăr, cele trei companii au luat credite de la Banca de Economii, dar spune că acestea au fost rambursate până la introducerea administrării speciale.

„Creditele au fost rambursate de mine în noiembrie 2014. Ele nu au figurat la balanța băncii până în octombrie 2015, adică încă un an după ce eu și acționarii am fost înlăturați de la conducerea băncii. Banca Națională a Moldovei le-a repus la evidență în mod arbitrar, ele fiindu-mi imputate în dosarul penal, care se examinează acum la Curtea de Apel Cahul”, a subliniat liderul Partidului „ȘOR”.

El a mai spus că funcționarii au repus creditele rambursate la evidență „în mod arbitrar, pentru ca în final să fie furați mai mulți bani”. Ilan Șor a amintit că expertiza financiară, solicitată de el în 2016, iar de procuratură – în 2016, vor face lumină asupra situației. „Deocamdată, nici una dintre expertizele solicitate de cele două părți nu a fost efectuată”, a punctat acesta.

De asemenea, Șor a anunțat că avocații săi vor prezenta „acte probatorii incontestabile”, care demonstrează că împrumuturile au fost întoarse băncii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md