23:57:17 16.04.2024
Stiri

VIDEO // Judecătorii Muruianu și Anatolie Minciună DECID la această oră câte secții de votare vor fi deschise peste hotarele R. Moldova. Usatîi: „Eu pot să spun cât a COSTAT decizia din 2014”

Actualitate 07.06.2021 11:25 Vizualizări3297 Autor: Ziarul National
VIDEO // Judecătorii Muruianu și Anatolie Minciună DECID la această oră câte secții de votare vor fi deschise peste hotarele R. Moldova. Usatîi: „Eu pot să spun cât a COSTAT decizia din 2014”


UPDATE // Renato Usatîi i-a solicitat judecătorului Anatolie Minciună să se autorecuze de la examinarea cauzei, deoarece în 2014 l-a „scos ilegal din cursa electorală”.

„Eu solicit să vă autorecuzați, deoarece ați participat la scoaterea Partidului „Patria” din alegerile parlamentare din 2014. În acest sens este decizia CtEDO, care ne-a dat câștig de cauză. Ați participat la distrugerea noastră atunci. Eu pot să spun cât a costat această decizie”, i-a transmis Usatîi judecătorului Minciună.

Ultimul a refuzat să se autorecuze, deoarece decizia respectivă ar fi fost luată cu mai mulți ani în urmă.

Avocații Blocului electoral „Renato Usatîi” au solicitat recuzarea judecătorului Anatolie Minciună. Decizia privind recuzarea judecătorului urmează să fie anunțată la ora 14.30. Raportor va fi Ion Muruianu.

„Acest judecător a stat în umbră în ultima perioadă. Dar el mai are câteva săptămâni până la pensie și cred că îi este în cot ce decizie va lua”, a adăugat Usatîi.

******************


Curtea de Apel Chișinău examinează la această oră contestația Blocului electoral „Renato Usatîi” privind micșorarea de către Comisia Electorală Centrală a numărului secțiilor de votare deschise peste hotare - 139, deși Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), în baza analizelor făcute de angajații misiunilor diplomatice, a recomandat deschiderea a 190 de secții de votare în diaspora.

Potrivit candidatului la funcția de deputat din partea Blocului electoral „Renato Usatîi”, Ilian Cașu, contestația este examinată de fostul președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Muruianu, și de Anatolie Minciună.

Cașu a ținut să sublinieze că Anatolie Minciună ar fi fost unul dintre magistrații care în 2014 au decis scoaterea formațiunii lui Renato Usatîi din cursa electorală parlamentară.

În fața Curții de Apel Chișinău s-au adunat zeci de simpatizanți ai Blocului „Renato Usatîi”.

Renato Usatîi se află în sala unde va fi luată o decizie în privința contestației formațiunii de a anula decizia CEC privind deschiderea a 139 de secții de votare peste hotare.

De menționat că alte două partide, PAS și Platforma „DA”, au contestat la Curtea de Apel Chișinău decizia de sâmbătă a CEC. Același lucru fiind anunțat și de Partidul Unității Naționale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md