20:08:42 19.04.2024
Stiri

Proiect INEDIT pentru R. Moldova // La Chișinău a fost lansată o lucrare de referință pentru ISTORIA taekwondo-ului în R. Moldova

Actualitate 07.06.2021 14:40 Vizualizări2754 Autor: Ziarul National
Proiect INEDIT pentru R. Moldova // La Chișinău a fost lansată o lucrare de referință pentru ISTORIA taekwondo-ului în R. Moldova


Cartea „Taekwondo în Moldova. Istoria unei ascensiuni” a fost lansată la finele săptămânii trecute la Chișinău, în prezența mai multor personalități de vază și invitați de onoare din lumea taekwondo-ului autohton, dar și al celui internațional. Evenimentul a avut loc în incinta Muzeului Național de Artă al Moldovei.

Lucrarea respectivă este un produs al Academiei Internaționale de Taekwondo (AIT) cu sediul la Chișinău, întrunind eforturile unor persoane ce promovează și impulsionează în mod nemijlocit evoluția acestui sport la noi în țară: autorul conceptului Igor Iuzefovici, președintele Federației de Taekwondo WT (versiunea olimpică) din R. Moldova; coordonatoarea generală a lucrării Loretta Handrabura, directoarea Centrului de formare continuă din cadrul AIT; coordonatorul și consultantul istoric al cărții Eduard Ciobanu, președintele Asociației Presei Sportive din Moldova, și alții.

„Este o carte album, ediție bilingvă (română și engleză), care vine să povestească despre taekwondo prin destinul unor personaje. În paginile lucrării găsim reflectată o porțiune importantă a istoriei acestui sport în Republica Moldova”, a menționat Loretta Handrabura.

„Această lucrare este una de publicistică, una despre istoria taekwondo-ului la noi în țară, de la începuturi, până în prezent. Și cuprinde niște evenimente care, dacă nu erau publicate acum, riscau să se scufunde în neantul uitării”, a remarcat Igor Iuzefovici.

La rândul său, Eduard Ciobanu a specificat că acest proiect de promovare a sportului, în general, și a taekwondo-ului, în special, unul inovator pentru R. Moldova. „În conținut veți avea posibilitatea să faceți cunoștință cu 25 de personalități marcante în domeniu, cu relatări captivante, de real interes”, a dezvăluit Ciobanu.

Unul dintre protagoniștii lucrării, Dmitri Bordeniuc, secretarul general al Federației de Taekwondo WT din R. Moldova, a subliniat: „Această carte era mult așteptată, însă pandemia a reținut acest proces. Ea vorbește despre trecutul acestui sport în republica noastră, trecut fără cunoașterea căruia nu putem să construim un viitor decent în domeniul respectiv”.

„Este o lucrare extrem de utilă pentru tânăra generație de sportivi. Iar poveștile relatate de figurile importante ale taekwondo-ului moldovenesc sunt purtătoare de speranță și entuziasm, calități absolut necesare unei adevărate evoluții, unei veritabile ascensiuni”, a spus Bianca Rusu, luptătoare de taekwondo, premiată cu bronz la Campionatul European.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md