18:47:25 28.03.2024
Stiri

VIDEO // CEC NU a reușit să ia o decizie vizavi de numărul de secții de vot deschise peste hotare la scrutinul din 11 iulie: Membrii CEC care au LIPSIT de la ședință

Actualitate 07.06.2021 15:24 Vizualizări2346 Autor: Ziarul National
VIDEO // CEC NU a reușit să ia o decizie vizavi de numărul de secții de vot deschise peste hotare la scrutinul din 11 iulie: Membrii CEC care au LIPSIT de la ședință


Comisia Electorală Centrală (CEC) nu a reușit să ia astăzi o decizie vizavi de majorarea numărului de secții de votare peste hotare, subiectul fiind amânat până marți după-amiază.

Propunerea de a întrerupe ședința a venit de la membrul CEC Vladimir Șarban, care a anticipat posibilitatea de a nu vota proiectul propus de colegul său Dumitru Pavel.

La ședința de astăzi a CEC au participat doar șase membri din nouă, fiind lipsă Andrei Volentir, Vasile Gafton și Veaceslav Agrigoroae, cei care au votat sâmbăta trecută, alături de Maxim Lebedinschi și Vadim Filipov, pentru constituirea a 139 de secții de vot peste hotare.

CITIȚI și Vladimir Șarban crede că CEC este obligată să-și REVIZUIASCĂ decizia privind numărul de secții de vot peste hotare: „În devizul estimativ al cheltuielilor, noi am indicat 150 de secții electorale”

Cele mai multe întrebări la raportor și la secretarul de stat de la Ministerul de Externe, Eugen Revenco, le-a avut Maxim Lebedinschi, potrivit căruia noul proiect ar avantaja cetățenii din SUA sau România, în detrimentul celor din Rusia, Germania, Marea Britanie și Franța.

„S-ar putea ca noi să nu ajungem la un consens. Propun să amânăm, să facem întrerupere până mâine la ora 8.00, la ora 8.30..., să încercăm să-i aducem la ședință pe toți colegii noștri pentru a putea lua o hotărâre”, a declarat Vladimir Șarban.

CITIȚI și VIDEO, UPDATE // PROTEST în fața CEC: Cetățenii cer mai MULTE secții de vot pentru DIASPORĂ la alegerile din 11 iulie. „Lebedinschi la gunoi, diaspora-i cu noi!”

Membrul CEC Sergiu Gurduza a propus deschiderea a 150 de secții de vot în străinătate la 11 iulie, inclusiv șapte secții de vot la Paris, 11 - în Germania, secțiile de vot din Baku și Beijing unde au votat 53 și, respectiv, 19 oameni la prezidențialele din toamna trecută să fie închise etc.

Într-un final, președintele CEC, Dorin Cimil, a propus ca ședința în cadrul căreia să fie dezbătută această chestiune să continue marți, la ora 15.00.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md