04:20:13 19.04.2024
Stiri

VOT în DIASPORA // Cererea de RECUZARE a judecătorului Minciună a fost RESPINSĂ. Completul Muruianu, Minciună și Palanciuc va examina contestația împotriva deciziei CEC: „Unica soluție e să-l punem într-un kuliok și să-l trimitem lui Dodon”

Actualitate 07.06.2021 15:35 Vizualizări2141 Autor: Ziarul National
VOT în DIASPORA // Cererea de RECUZARE a judecătorului Minciună a fost RESPINSĂ. Completul Muruianu, Minciună și Palanciuc va examina contestația împotriva deciziei CEC: „Unica soluție e să-l punem într-un kuliok și să-l trimitem lui Dodon” Captură


Cererea de recuzare a judecătorului Anatol Minciună, care alături de magistrații Ion Muruianu și Ecaterina Palanciuc va examina contestația Blocului electoral „Renato Usatîi” împotriva deciziei CEC de a deschide doar 139 de secții de votare peste hotare, a fost respinsă. Decizia a fost luată de completul de judecată Marina Anton, Ion Secrieru și Vitalie Cotorobai.

Cei trei magistrați de la Curtea de Apel Chișinău au considerat că nu există temei pentru recuzarea lui Anatolie Minciună, care în 2014 s-a numărat printre judecătorii care au decis scoaterea din cursa electorală a Partidului „Patria”, în frunte cu Renato Usatîi.

Citește și: VIDEO // Judecătorii Muruianu și Anatolie Minciună DECID la această oră câte secții de votare vor fi deschise peste hotarele R. Moldova. Usatîi: „Eu pot să spun cât a COSTAT decizia din 2014”

De partea cealaltă, Renato Usatîi spune că e „o aberație” decizia de respingere a cererii de recuzare.

„Judecătorul Minciună a participat la scoaterea Partidului „Patria” din alegerile parlamentare din 2014. În acest sens este decizia CtEDO, care ne-a dat câștig de cauză. Este nevoie de o lustrație în sistemul judecătoresc. Eu pot să vă spun ce va urma. De noaptea trecută s-a luat decizia în privința acestui complet de judecată în frunte cu Minciună. Decizia luată de acest complet este previzibilă. Vom vedea ce va face mai departe Minciună, în cadrul examinării în fond a contestației noastre împotriva CEC. Unica soluție e să-l punem pe Minciună într-un kuliok și să-l trimitem lui Dodon. Ei vor încerca să tărăgăneze luarea unei decizii în privința secțiilor de votare de peste hotare”, a precizat Usatîi.

De asemenea, acesta își menține poziția privind „planul B” al lui Dodon.

„Dacă vor veni mulți cetățeni la Curtea de Apel și va fi o decizie favorabilă nouă, atunci există varianta cu demisia a cinci membri ai CEC. Dacă cinci membri din cei nouă își vor da demisia, atunci ne pomenim într-un blocaj total”, a punctat politicianul.


Stiri relevante
17.04.2017 17:30 3128 Minciuna de 2,3 milioane de euro
31.10.2013 17:13 2245 CNI a decis: Muruianu e CURAT!
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md