08:59:42 19.04.2024
Stiri

Socialiștii s-au RĂZGÂNDIT în privința alegerii președintelui de către POPOR, după ce Dodon a pierdut în fața Maiei Sandu: „Președintele să fie ales de Legislativ, odată cu votarea Guvernului”

Actualitate 07.06.2021 18:19 Vizualizări24300 Autor: Ziarul National
Socialiștii s-au RĂZGÂNDIT în privința alegerii președintelui de către POPOR, după ce Dodon a pierdut în fața Maiei Sandu: „Președintele să fie ales de Legislativ, odată cu votarea Guvernului”


Socialiștii nu mai vor ca președintele R. Moldova să fie ales prin vot universal, după ce Igor Dodon a pierdut în fața Maiei Sandu. Alegerea șefului statului de către popor creează incertitudini, iar din acest motiv președintele trebuie ales de Parlament, a declarat liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Corneliu Furculiță, în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova.

„Sper că după aceste alegeri se vor calma spiritele, iar Parlamentul nou va activa patru ani. Acest Parlament trebuie să învestească viitorul Guvern al R. Moldova. Clasa politică trebuie să acționeze de așa manieră ca să nu avem așa de des alegeri. În acest sens, trebuie să revenim la situația de până la 2016”, a propus Furculiță.

Astfel, socialiștii vor ca președintele să nu mai fie ales de cetățenii R. Moldova, dar în urma unui compromis găsit în Parlament.

„Președintele urmează să nu fie ales de popor, dar în Parlament. Atunci când este ales Parlamentul, concomitent cu formarea Guvernului să fie ales președintele țării. Să fie formată o verticală a puterii, astfel ca puterile în stat să conlucreze și să nu se confrunte între ele. Să nu avem o situație de incertitudine cum ne aflăm astăzi. Acum nu avem Guvern funcțional, nu avem Parlament funcțional, dar avem un președinte care e implicat în campania electorală”, a spus Furculiță.

Mai mult, acesta i-a cerut Maiei Sandu să nu mai meargă prin localitățile R. Moldova, deși cu puțin timp în urmă socialiștii criticau șeful statului că merge mai mult în străinătate decât prin satele și orașele R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md