Averea unui director de rezervație naturală și a unui director de întreprindere în silvicultură, subordonată Agenției Moldsilva, sub investigare

Anticoruptie.md
07/06/2021

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat controlul averii pe numele directorului unei rezervații naturale și al unui director de întreprindere în silvicultură subordonată Agenției Moldsila. 

Vicedirectorul unei instituții medico-sanitare și patru primari din raionele Criuleni, Soroca, Sângerei și Fălești sunt investigați în procedurile de control pornite pe aspectul conflictelor de interese. Un primar din raionul Telenești și doi consilieri locali din raioanele Fălești și Cantemir sunt verificați pentru posibila încălcare a regimului juridic al incompatibilităților.

Cinci conflicte de interese au fost depistate de inspectorii de integritate. Acestea au fost admise de către administratorul unei întreprinderi de stat fondată de Agenția Proprietăți Publice, șeful unei filiale teritoriale a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, un primar din raionul Drochia, un consilier local din raionul Căușeni și un director de casă de cultură din raionul Rîșcani.

Inspectorii de integritate au pornit două cauze contravenționale în privința unui notar și a unei asociații raionale de volei pentru faptul că au împiedicat activitatea ANI în procesul de acumulare a unor informații în procedurile de control. 

Un consilier din municipiul Bălți riscă să fie amendat pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. Pe numele acestuia a fost inițiată o cauză contravențională. Inspectorii de integritate au aplicat sancțiuni în valoare totală de 7.500 de lei pentru doi consilieri locali din raionul Glodeni pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Săptămâna trecută, ANI a soluționat șase conflicte de interese pe care le-au declarat cinci primari din raioanele Râșcani, Șoldănești, Ungheni, Călărași și Cahul, precum și un consilier local din raionul Hâncești.

Anticoruptie.md
07/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii