Pe fondul protestelor, CEC anunță deschiderea a 139 de secții de votare în diasporă și a 44 în stânga Nistrului

Irina Odobescu
07/06/2021
cec.md

Comisia Electorală Centrală (CEC) a precizat, luni, că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 au fost constituite în total 2.142 de secții de votare. Dintre acestea, 139 de secții de votare pentru cetățenii R. Moldova aflați peste hotare, iar 44 de secții – pentru cetățenii din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni.

Cele mai multe secții de votare vor fi deschise în circumscripția electorală Chișinău nr. 1, care cuprinde sectoarele și suburbiile capitalei – 304 secții de votare. Până la 15 iunie, inclusiv, urmează să fie create birourile electorale ale secțiilor de votare.

În consecință, luni, au loc proteste în fața Comisiei Electorale Centrale. Cetățenii revendică deschiderea mai multor secții de votare peste hotare pentru a fluidiza procesul de vot, a diminua cozile interminabile și a asigura drepturile fundamentale. 

Platforma DA, PAS și PUN protestează în fața sediului Comisiei Electorale Centrale în legătură cu decizia de a deschide în străinătate doar 139 de secții de votare la scrutinul parlamentar.

Duminică, o altă formațiune politică, cea a lui Renato Usatâi, a anunțat că a contestat în instanță decizia Comisiei Electorale Centrale.   

Irina Odobescu
07/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii