fbpx

Curtea de Apel: Contestările deciziei CEC cu privire la secțiile de vot din diaspora vor fi examinate într-o singură cauză

Contestările depuse de PUN, PAS și Blocul Renato Usatîi în legătură cu decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind secțiile de vot din diaspora vor fi examinate într-o singură cauză. Decizia de a conexa contestările a fost luată de Curtea de Apel Chișinău (CA) la 7 iunie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

O decizie în această cauză ar urma să fie luată, însă, la 10 iunie curent.

Anunțăm o întrerupere pentru a asigura participarea tuturor participanților. Se anunță întrerupere până pe 10 iunie”, au afirmat magistrații CA Chișinău.

De menționat este faptul CEC a aprobat, la 5 iunie curent, deschiderea a 139 de secții de votare în diaspora la alegerile parlamentare anticipate.

Numărul fiind același ca la prezidențialele din 2020, scrutin la care mii de cetățeni au protestat că nu au reușit să voteze din cauza lipsei buletinelor de vot.

Inițial, proiectul prevedea ca peste hotare să fie deschise 163 de secții de vot. Totuși, membrul CEC Maxim Lebedinschi, fost consilier al lui Igor Dodon, a propus ca în diaspora, la parlamentare, să fie deschise 139 de secții. Ulterior, inițiativa acestuia a fost susținută de Vadim Filipov, Veaceslav Agrigoroaie, Andrei Volentir și Vasile Gafton.

Decizia CEC a stârnit nemulțumiri atât în rândul concurenților electorali, cât și în rândul moldovenilor aflați în afara țării.

Articole asemănătoare

Back to top button