/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Nu s-a efectuat nicio expertiză. „Rope Jumpingul" este practicat ilegal pe podul suspendat de la Rezina

missing
07 iunie 2021, ora 22:38

Singurul pod suspendat din Moldova, care este destinat rețelelor inginerești și se află în orașul Rezina, a ajuns o atracție turistică pentru iubitorii de adrenalină, mai exact, pentru cei ce practică așa-numitul “Rope Jumping”. Primarul orașului ne-a declarat că acest gen de sport este ilegal și riscant, iar pericolul se dublează și din motiv că, deocamdată, nu s-a efectuat nicio expertiză, pentru a afla în ce stare se află podul. Organizatorii jocului periculos recunosc faptul că nu dețin o autorizație pentru activitatea lor, iar la insistența primarului, au acceptat să aibă o discuție la această temă cu autoritățile locale.

Primarul orașului Rezina, Simion Tatarov, susține că sportul Rope Jumping, practicat pe podul suspendat din partea de nord a orașului, este unul ilegal.

Primarul spune că organizatorii, care oferă astfel de servicii, au fost invitați la o discuție, pentru a rezolva problema.

Edilul orașului Rezina mai spune că soluția pentru ca podul să devină o atracție turistică ar fi o expertiză tehnică, în rezultatul creea să se afle, cât de sigur este acesta.

Despre săriturile de pe pod am aflat de pe o pagină de Facebook. Acolo se pot vedea mai multe imagini cu cei ce se aruncă în gol, în goană după senzații tari și adrenalină. Tot acolo găsim și modalitatea de a contacta cu organizatorii.

Am reușit să vorbim și cu reprezentanții Federație de Parașutism, care organizează săriturile. Bărbatul care s-a prezentat Andrei, ne-a spus că prima dată au practicat săriturile cu cinci ani în urmă pe podul din Rezina. Întrebat dacă are actele necesare pentru practicare sportului, acesta a recunoscut că nu dispune de acte.

Cât despre starea podului, bărbatul a recunoscut că nu este cea mai bună.

Podul suspendat din partea de nord a orașului Rezina a fost edificat în anul 1986 pentru ca aici să fie amplasate mai multe rețele înginerești. Acesta are o înălțime de 130 de metri și o lungime de 230 de metri. Pod se află de mai mult de 30 de ani în gestiunea serviciului comunal locativ Rezina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram