luni, 22 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeProtecția pomilor fructiferi și a viței de vie împotriva acarienilor cu produsele UKRAVIT

Protecția pomilor fructiferi și a viței de vie împotriva acarienilor cu produsele UKRAVIT

Recomandate

Fermierii subapreciază deseori amploarea potențialei daune pe care acarienii o pot provoca pomilor fructiferi și viței de vie, deoarece acești dăunători au dimensiuni foarte mici și, la prima vedere, nu provoacă daune vizibile culturii.

Dar este greșit: acarienii pot avea până la 25 de generații pe an, iar aceasta este deja un pericol semnificativ pentru recoltă. Mai ales în condiții de temperaturi ridicate, care contribuie la creșterea populației lor.

Mecanismul de dăunare a acarianului este foarte simplu: străpunge suprafața frunzelor culturilor și se hrănește cu sucul celular al acestora.

Ca urmare, în plantă crește transpirația și fotosinteza este dereglată, astfel planta suferă de o lipsă de apă și de un metabolism necorespunzător.

Aceste procese se reflectă momentan în starea fizică a culturilor – frunzele lor se ofilesc, se ondulează, se întunecă și, uneori, cad complet. În absența controlului, acarienii pot deteriora o parte semnificativă a frunzei, ceea ce va duce la o scădere a recoltei.

Pentru a distruge acarienii din pomii fructiferi și viță de vie, se recomandă utilizarea acaricidelor – insecticidelor. Avantajul este că, pe lângă diferitele tipuri de acarieni, acestea mențin sub control și un spectru larg de alți dăunători – molii, afide, gărgărițe, tripși, viermi și multe altele.

În plus, în această situație o importanță mare o au măsurile suplimentare și anume alimentarea la timp a culturilor cu îngrășăminte foliare complexe.

Pentru controlul eficient al unui complex de dăunători, inclusiv acarieni, la pomii fructiferi, viță de vie, precum și la alte culturi, se recomandă utilizarea insecticidului Anticleșci Maks (pirimifos-metil, 200 g/l + piridaben, 150 g/l + acetamiprid, 50 g/l), cu o normă de 0,8 – 1,0 l/ha.

Datorită combinației a trei substanțe active, produsul inhibă reacțiile metabolice ale dăunătorului, provoacă deshidratarea corpului său și afectează sistemul nervos, în urma căruia dăunătorul moare.

Avantajul produsului constă în faptul că el controlează un spectru larg de dăunători ai pomilor fructiferi și viței de vie. El acționează împotriva tuturor etapelor de dezvoltare a acarienilor – ou, larvă, nimfă, adult și prezintă, de asemenea, o eficiență ridicată împotriva dăunătorilor care au stadii latente de dezvoltare.

Pe lângă aceasta, produsul este compatibil cu alte pesticide și produse chimice și poate fi utilizat în schemele de protecție.

Pentru mai multe detalii și informații apelați reprezentanții  „OBEREGAGRO” (reprezentantul oficial al mărcii UKRAVIT) la numărul de telefon (022)27 35 90 sau accesați ukravit.md.

Oberegagro
Oberegagro
OBEREGAGRO - reprezentantul oficial a produselor UKRAVIT în Republica Moldova.

Citește și ›

Advertoriale