image
Sursa foto: jurnal.md

Diaspora din Frankfurt, PROTEST față de decizia CEC: „Să nu creadă că ne vor intimida, vom veni în număr și mai mare” /VIDEO

Decizia Comisiei Electorale Centrale de a nu mări numărul secțiilor de votare peste hotare provoacă indignare în rândul Diasporei. Primii care au ieșit la protest sunt cetățenii Republicii Moldova stabiliți la Frankfurt.

„Deja s-a format un rând enorm, dar nu suntem niciun procent din cei care vor veni la alegeri pe 11 iulie. Sunteți la singura secție la care ei ne impun să votăm. Am votat aici la prezidențiale și a fost strașnic”, spune concetățenii noștri care au manifestat astăzi lângă consulatul RM din Frankfurt.

Aici va fi deschisă o singură secție de votare la alegerile din 11 iulie, chiar dacă la fostul scrutin oamenii au așteptat să voteze formând cozi enorme.

Iată ce spun cetățenii RM care au protestat astăzi:

„Suntem profund indignați că ni se încalcă dreptul de a vota. Cerem Comisiei Electorale Centrale să-și schimbe decizia, iar autorităților să-și pedepsească aspru pe cei care intenționat ne încalcă dreptul de a vota”;

„Cei care stau în spatele acestei decizii criminale să nu creadă că în acest mod pot să ne intimideze sau să ne limiteze în dreptul de a vota. Vom veni în număr și mai mare”.

Precizăm că, potrivit deciziei CEC, în Germania, ca și la alegerile prezidențiale, vor fi deschise șase secții de votare în total în orașele Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Hamburg, Munchen și Kassel.

Noutăţile partenerilor

comentarii: