(video) Moldovenii din Frankfurt au protestat față de decizia CEC: „Vrem mai multe secții de votare”

Un grup de moldoveni stabiliți în Germania au protestat astăzi în fața Consulatului Republicii Moldova din Frankfurt. Asta după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis de a nu mări numărul de secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. 

Foto: Captură de ecran

Moldovenii au cerut deschiderea mai multor secții de votare. Aceștea au protestat cu pancarte și drapelul R. Moldova în mâini. „Vrem mai multe secții de votare”. 

Noi moldovenii din Frankfurt ne-am adunat în fața consulatului ca să protestăm față de decizia CEC-ului de a nu mări numărul secțiilor de votare. Noi nu suntem indiferenți, dar profund indignați că ni se încalcă dreptul de a vota”, a declarat un conațional. 

Un buletin de vot este mai puternic decât un glonț”, a spus un alt moldovean stabilit în Frankfurt.

Ieri au avut loc discuții aprinse în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale la care s-a stabilit numărul secțiilor de votare care urmează să fie deschise în diasporă pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Membrii CEC au avut păreri împărțite în privința numărului secțiilor de votare. Secretarul general al CEC, Maxim Lebedinschi, a insistat să nu fie deschise mai mult de 139 de secții de votare, aceasta în timp ce Ministerul de Externe a propus deschiderea a 190 de secții. 

Președinta Maia Sandu a somat Comisia Electorală Centrală să-și revadă decizia privind deschiderea a 139 de secții de votare în diasporă și să se ia în calcul solicitarea Ministerului de Externe de a deschide 190 de secții. „Este o batjocură față de sutele de mii de cetățeni care vor să voteze”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Președintele Platformei DA, Andrei Năstase a declarat că este „stupefiat de decizia CEC, de a refuza să deschidă mai multe secții de votare peste hotare, mai mult chiar, a redus numărul lor, iar în regiunea transnistreană, o regiune greu de verificat de autoritățile din Republica Moldova, au decis să deschidă mai multe” și că Platforma DA va protesta în fața CEC împotriva acestor abuzuri.





Pub