O leoaică a murit de COVID-19 într-un parc zoologic din India

leul-salvat-de-nevasta-momentul-in-care-leoaica-il-scapa-pe-regele-junglei-din-mijlocul-hienelor-video

O leoaică a murit într-un parc zoologic din statul indian Tamil Nadu după ce a contractat maladia COVID-19, în timp ce alţi opt lei au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Angajaţii de la Parcul Zoologic Arignar Anna, amenajat în apropiere de Chennai, au observat o serie de simptome, precum pierderea apetitului, secreţii nazale şi accese ocazionale de tuse, în rândul unei familii de lei, săptămâna trecută.

Administratorii parcului au trimis la un laborator de testare mai multe probe biologice prelevate de la acele animale. Nouă dintre lei au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus şi unul dintre ei, femela Neela, în vârstă de nouă ani, a murit joi, a precizat un reprezentant al parcului zoologic, transmite Agerpres.

Leoaica părea să fie asimtomatică şi nu prezenta secreţii nazale cu o zi înaintea morţii sale. Probele biologice au fost trimise pentru analize suplimentare la două institute de cercetare.

Toţi leii testaţi pozitiv sunt ţinuţi sub observaţie medicală strictă şi urmează un tratament coordonat de o echipă de experţi de la Universitatea de Medicină Veterinară şi Ştiinţe ale Animalelor din statul Tamil Nadu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente