/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Planuri electorale? Nichiforciuc și Andronachi, surprinși acasă la fostul director SIS, Botnari

missing
06 iunie 2021, ora 22:31

Întrevedere de gradul zero între foștii colegi de partid al lui Diacov, Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Andronachi și fostul șef al SIS, apropiat Partidului Democrat, pe când acesta era condus de Plahotniuc. Întâlnirea s-a dat acasă la Vasile Botnari, acolo unde au fost suprinse mașinile celor vizați. Chiar și așa, Botnari a precizat pentru tv8 că discuțiile nu au vizat subiecte politice sau electorale, iar Nichiforciuc a evitat să ne ofere un comentariu. 

Mașinile foștilor deputați democrați, actuali independenți, Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc au fost suprinse în fața casei lui Vasile Botnari, fostul șef de la SIS, din cartierul Telecentru, în după amiaza zilei de ieri. Chiar și așa, deși am sunat la sonerie, poarta nu ne-a deschis-o nimeni.

Am încercat să-i contactăm telefonic pe Botnari și Nichiforciuc, însă fără răspuns.

Contactat astăzi de tv8, Vasile Botnari a declarat că cei doi ar fi venit în ospeție la el și că discuțiile nu au vizat subiecte politice sau electorale.

Am încercat să obținem mai multe detalii de la Eugeniu Nichiforciuc, care, deocamdată, este deputat în Parlament, însă acesta a evitat să ne ofere un comentariu. Totuși, el nu a negat faptul că s-a aflat ieri acasă la Botnari.

Nu am reușit să discutăm însă cu Vladimir Andronachi. Este de precizat că nu este pentru prima dată când aceștia sunt suprinși împreună. În primăvara anului trecut, Vladimir Andronachi, Eugeniu Nichiforciuc dar și fostul director al SIS, Vasile Botnari au fost surprinși de jurnaliști la hotelul „Luna” din Chișinău la o întrevedere cu Alexandru Vâlcu, un personaj extrem de influent din anturajul lui Igor Dodon.

Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi au ajuns în actualul Parlament pe listele Partidului Democrat în februarie 2019. În vara anului trecut, Biroul Executiv al PD a decis excluderea acestora din partid, întrucât cei doi demult nu mai luau parte la ședințele fracțiunii PDM din Parlament și nici la acțiunile partidului.

Astfel, că astăzi, aceștia spun că sunt deputați independenți, chiar dacă nu o singură dată au ridicat mâna alături de alianța ȘOR-PSRM pentru votarea unor proiecte care au stârnit critici din partea opoziției.

Atât Andronachi cât și Nichiforciuc fac parte din cercul oamenilor de încredere ai lui Plahotniuc, anunțat actualmente în căutare internațională. Cei doi au devenit personaje și mai controversate, după ce au fost acuzați de implicare în mai multe scheme de corupție.

Despre acest lucru a bătut alarma chiar președinta la prima ședință a Consiliului Superior de Securitate. În vizorul opiniei publice a fost și Vasile Botnari, fostul director al SIS, care a fost apropiat Partidului Democrat, în timpul în care acesta era condus de Vlad Plahotniuc.

Botnari a fost unicul condamnat în dosarul expulzării profesorilor turci. Botnari însă s-a ales doar cu o amendă de 88 de mii de lei. La fel, acesta a achitat statului 125 de mii de euro drept prejudiciu cauzat țării noatre prin condamnarea Republicii Moldova la CEDO. Fostul șefal SIS a mai fost obligat de instanță să întoarcă aproape 350 de mii de lei pentru închirierea avionului cu care au fost expulzați profesorii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram