image
Sursa foto: border.gov.md

Un moldoveam, prins la frontieră cu un permis de conducere și o carte de identitate românească falsă

Un tânăr de 24 de ani este cercetat de oamenii legii, după ce a fost prins la frontieră cu o carte de identitate românească și un permis de conducere fals. Deși unul din falsuri a fost ridicat din portmoneul personal, cel de-al doilea act a încercat să-l tăinuiască, aruncându-l sub banchetă.

Acum o zi, pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat un microbuz de rută ocazională Moldova - Republica Franceză. Ca urmare a analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus verificări suplimentare a pasagerilor. Astfel, în portmoneul personal al unui conațional 24 de ani a fost depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile române. Fiind verificat cu tehnica specială s-a stabilit prezența indicilor de falsificare.

Extinderea cercetărilor și asupra microbuzului a rezultat cu descoperirea unei cărți de identitate românești care aparținea aceleeași persoane. După examinarea primară, s-a stabilit că și acesta este neveridic. Mai mult că a fost confirmat că actul fusese aruncat, în încercarea de a tăinui prezența celui de-a doilea document falsificat. Audiat, tânărul a declarat că în luna decembrie a anului trecut, prin intermediul rețelelor de socializare ar fi luat legătura cu un intermediar. Care, contra sumei de 400 de euro l-ar fi ajutat să-și perfecteze actele.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, art. 361 al.(1) conform CP al RM. Tânărul a făcut cale întoarsă pe motiv că microbuzul a fost indisponibilizat, ca fiind implicat în alte ilegalități pe linia vamală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: