De Ziua Internațională a mediului, șefa statului și aparatul Președinției au salubrizat malul râului Nistru, la Vadul lui Vodă

De Ziua internațională a mediului, care este marcată astăzi, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a mers pentru câteva ore pe malul Nistrului, la Vadul lui Vodă. Împreună cu mai mulți colegi de la Președinție, voluntari din comunitatea “Hai Moldova” și localnici au colectat, în păduricea din preajmă, gunoiul lăsat în urmă de oamenii care au trecut prin zonă sau au organizat picnicuri.  

Foto: colaj

„De Ziua internațională a mediului, care este marcată astăzi, am mers pentru câteva ore pe malul Nistrului, la Vadul lui Vodă. Împreună cu mai mulți colegi de la Președinție, voluntari din comunitatea “Hai Moldova” și localnici am colectat, în păduricea din preajmă, gunoiul lăsat în urmă de oamenii care au trecut prin zonă sau au organizat picnicuri. Am adunat mai multe pungi pline cu gunoi - recipiente de sticlă și plastic, containere, ambalaje, pachete de țigări și alte deșeuri. 

Din păcate, în țara noastră, pădurile, malurile de râuri sau lacuri, unde oamenii se adună să petreacă împreună, abundă de gunoi. Și e greșit să credem că păstrarea curățeniei este exclusiv responsabilitatea autorităților - mediul curat este și misiunea cetățenilor. 

Putem schimba lucrurile prin efort comun, dar și individual. Să strângem gunoiul, atunci când mergem la picnic. Să separăm și reciclăm deșeurile acasă, iar la magazin să mergem cu pungi ecologice. Iar periodic, ne putem aduna cu prietenii să mai strângem din gunoiul lăsat de alții - așa cum am făcut noi astăzi. E calea sigură să ne bucurăm de o planetă curată și sănătoasă multe generații înainte”, aa scris Maia Sandu pe Fscebook. 

În fiecare an, la data de 5 iunie este marcată Ziua mondială a mediului înconjurător. La 15 decembrie 1972, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a adoptat o rezoluţie care desemnează ziua de 5 iunie ca Ziua mondială a mediului înconjurător şi care îndeamnă guvernele şi organizaţiile să întreprindă în această zi, în întreaga lume, activităţi prin care să reafirme preocuparea lor pentru conservarea şi îmbunătăţirea mediului. Tot la 15 decembrie 1972, Adunarea Generală a ONU a adoptat şi o rezoluţie care a dus la crearea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP). 

 


Pub