14:56:48 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Partidul Unității Naționale s-a lansat în campania electorală: „Este un drept al nostru istoric și etnic de a reveni alături de restul românilor în Uniunea Europeană și în NATO”

Actualitate 05.06.2021 13:05 Vizualizări1758 Autor: Ziarul National
VIDEO // Partidul Unității Naționale s-a lansat în campania electorală: „Este un drept al nostru istoric și etnic de a reveni alături de restul românilor în Uniunea Europeană și în NATO”


Partidul Unității Naționale (PUN), care coagulează forța unionistă din stânga Prutului, le propune alegătorilor o echipă de profesioniști, capabilă să realizeze reUnirea celor două state românești, R. Moldova și România.

Mesajul a fost transmis astăzi de către liderii PUN de la tribuna instalată în Scurul Europei din centrul Chișinăului în cadrul evenimentului de lansare a formațiunii în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie curent.

Liderul PUN, Octavian Țîcu, a afirmat că, după ce Parlamentul României a arătat, prin declarația votată pe 27 martie 2018, că este gata să facă Unirea cu R. Moldova, acum e nevoie de o „replică” a Parlamentului de la Chișinău. Istoricul a mai subliniat că elanul unionist din Basarabia a fost „frânt” prin războiul de pe Nistru în 1992, „război care mai continuă și astăzi”.

„Următorul Parlament are o singură misiune istorică – votarea Unirii cu România. (...) Este un drept al nostru istoric și etnic de a reveni alături de restul românilor în Uniunea Europeană și în NATO. (...) Urmează să avem în Parlamentul Republicii Moldova o construcție unionistă pregătită să pună pe masă un prim program de reîntregire a celor două state românești, așa cum vom face noi în următorul Parlament”, a declarat Octavian Țîcu, adăugând că va insista pe înființarea la Chișinău a unui minister al ReUnirii, care să gestioneze acest proces de reîntregire.



Vicepreședinta PUN, Ana Guțu, a adăugat că își dorește ca alegerile din 11 iulie curent „să genereze o majoritate occidentală și proromânească”, care să miște lucrurile inclusiv spre interconectarea energetică a R. Moldova cu România pentru a scăpa de șantajul și propaganda Federației Ruse.

În luarea sa de cuvânt, Alexandru Arseni, candidat pe lista PUN la parlamentarele din 11 iulie, s-a arătat convins că numai echipa acestui partid este capabilă de a realiza visul de reîntregire a neamului românesc, iar Iuliana Gorea-Costin a subliniat că „doar un neam unit într-o țară reînregită este respectat”.

„Vă îndemn să alegem Unirea!”, a spus Iuliana Gorea-Costin.



Vedeți AICI lista candidaților PUN la alegerile parlamentare din 11 iulie curent, formațiune care va fi a 10-a în buletinele de vot.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md