12:25:40 16.04.2024
Stiri

Mesaj ULTIMATIV al Maiei Sandu, după ce CEC a tăiat 51 de secţii de votare pentru DIASPORA: "Majoritatea dodonistă din CEC a mers iarăși împotriva poporului... Somez CEC să-și revadă imediat decizia"

Actualitate 05.06.2021 16:00 Vizualizări21430 Autor: Ziarul National
Mesaj ULTIMATIV al Maiei Sandu, după ce CEC a tăiat 51 de secţii de votare pentru DIASPORA:


Preşedintele Maia Sandu este foarte indignată de faptul că unii membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC) au ignorat demersul MAEIE cu privire la deschiderea a 190 de secţii de votare pentru diaspora. În acest sens, şeful statului a somat CEC să-şi revadă imediat decizia de a tăia pur şi simplu 51 de secţii de votare din lista propusă de MAEIE.

"Decizia de astăzi a Comisiei Electorale Centrale de a se opune deschiderii a suficiente secții de vot în diasporă este o batjocură față de sutele de mii de cetățeni care vor să voteze și o încălcare sfidătoare a legii.
Majoritatea dodonistă din CEC a mers iarăși împotriva poporului și a încălcat criteriile legale ce stau la baza stabilirii numărului de secții de votare în afara țării", a declarat Maia Sandu după decizia de astăzi a CEC.

Potrivit şefului statului, experienţa de la alegerile prezidenţiale a demonstrat că e nevoie de mai multe secţii de votare peste hotare.

"Cozile din alegerile prezidențiale, insuficiența buletinelor de vot, numărul mare de înregistrări prealabile au arătat clar necesitatea creșterii numărului secțiilor de vot peste hotare. Somez CEC să-și revadă imediat decizia - să respecte legea și să asigure dreptul la vot.
Încercarea de a bloca votul oamenilor și de a salva pielea hoților Dodon-Plahotniuc-Șor nu va trece!", a avertizat Maia Sandu.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md