„CEC și-a făcut lucrul reieșind din prevederile normative și situația reală.” Maxim Lebedinschi, după decizia CEC-ului

elevi-cec2-920×614

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Maxim Lebedinschi, a venit cu o primă reacție după ce CEC a stabilit organizarea a 139 de secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

În acest context, Maxim Lebedinschi învinuiește șefa statului de toate cele întâmplate, reproșându-i faptul că a dizolvat parlamentul, chiar dacă „i-a fost comunicat despre riscurile și consecințele adoptării Decretului de dizolvare a parlamentului”.

„Imediat după anunțarea alegerilor, doamna președintă a convocat membrii CEC, unde a menționat deplina încredere în actuala componență a comisiei. În cadrul acestei discuții, i-a fost comunicat despre riscurile și consecințele adoptării Decretului de dizolvare a parlamentului și stabilirea alegerilor anticipate. În rezultat, doamna președintă a menționat că înțelege totul și că așa a fost decizia ei, menționând că mizează că o să ne facem lucrul până la capăt”, a scris el.

Astfel, secretarul CEC comunică că „și-a făcut lucrul reieșind din prevederile normative și situația reală, nu bazată pe promisiunile date de politicieni sau în scop de a agita cetățenii Republicii Moldova cu acțiuni ce nu pot fi realizate”.

„Deja pe parcursul examinării, am început să primesc amenințări și insulte din partea persoanelor afiliate politic. După, am văzut că deja suntem catalogați și etichetați în tot felul chiar și de președinta țării”, a mai adăugat el.

În același timp, Maxim Lebedinschi comunică despre faptul că „CEC nu adoptă hotărâri care să fie pe placul cuiva sau hotărâri populiste”.

„Stimați politicieni, nu fiți fățarnici și nu atacați și nu amenințați membrii CEC pentru își fac lucrul și asta nu corespunde intereselor voastre subiective. Acțiunile care sunt în desfășurare nu sunt nimic altceva decât presiune în privința membrilor CEC și intervenite inadmisibilă în activitatea acestora”, a conchis el.

Amintim că, astăzi, 5 iunie 2021, Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit organizarea a 139 de secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente