fbpx

video | „Ne dorim să ne conectăm la infrastructura românească”. PUN s-a lansat în campania electorală

Partidul Unității Naționale s-a lansat astăzi în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie și și-a prezentat candidații. Evenimentul s-a desfășurat în Scuarul Europei, la intrarea în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Următorul Parlament are o singură misiune istorică – votarea unirii cu România”, a declarat liderul formațiunii, Octavian Țîcu.

El a subliniat că PUN pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România, acesta fiind un drept istoric al românilor.

„Oamenii ne întreabă dacă este legitimă unirea și dacă alții ne vor lăsa să facem unirea. Este un drept al nostru istoric și etnic de a reveni alături de restul românilor în Uniunea Europeană și în NATO. (…) Urmează să avem în Parlamentul Republicii Moldova o construcție unionistă pregătită să pună pe masă un prim program de reîntregire a celor două state românești, așa cum vom face noi în următorul Parlament”, a declarat Octavian Țîcu.

Vicepreședinta PUN, Ana Guțu, a subliniat că formațiunea își dorește să ajungă în Parlament, pentru a face parte dintr-o majoritate parlamentară occidentală și o guvernare pro românească și pro-occidentală.

„Noi pledăm pentru unire Republicii Moldova cu România. Este scopul nostru, visul nostru romantic. Ne dorim ca împreună cu România să depășim această perioadă pandemică. Să avem gaze naturale și energie electrică din România, să avem un spațiu informațional comun cu România. Toate acestea vor fi posibile doar dacă PUN va fi parte a viitoarei guvernări, pro-europene, pro NATO, profund românești”, a subliniat Ana Guțu.

Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc la data de 11 iulie.

Articole asemănătoare

Back to top button